Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Fan en ondernemer FC Emmen

Atlanta moderne bouwsystemen

In Klazienaveen staat de fabriek van ATLANTA MBS, waar prefab bouwconstructies wroden gemaakt met een ijzersterk staalframe als basis.

Bouwen met een staalframe combineert het open karakter van bouwen met hout en de sterkte van beton tot een constructie die superlicht en ijzersterk is. Dennis en Jeroen Arends van ATLANTA MBS vertellen: "Er rollen iedere week complete woningen uit onze fabriek in Klazienaveen. Deze worden overal in Nederland geplaatst. Het prefab bouwen van huizen neemt dan ook een grote vlucht. Er is steeds minder geschoold bouwpersoneel te vinden en de druk op de bouw vanuit de overheid om de CO2 uitstoot te verminderen wordt steeds groter. Dan is het een logische stap om te kiezen voor prefab en het gebruik van andere materialen dan steen en beton. Prefab bouwen heeft veel voordelen. Alle constructiedelen van de woningen, binnen- en buitenwanden, vloeren en daken bijvoorbeeld, komen gereed uit de fabriek. "Een huis bouwen gaat zo aanmerkelijk sneller en is veel maatvaster. Dat laatste is vooral van belang, omdat daardoor alle bouwdelen goed op elkaar aansluiten. En dat is dan weer erg goed voor de luchtdichting. Een luchtdichte woning verliest praktisch geen energie bij zowel verwarmen als koelen. En dit heeft weer een gunstig effect op de instasllaties, die veel minder hard hoeven te werken". 

Meer info op www.atlanta-mbs.com
 

3
 

4
 

5
 

6

 

VanAatotZ in Emmen voor raambekleding, gordijnen en vloeren

‘Half werk is geen werk’

Op zoek naar hét adres voor de mooiste raambekleding, gordijnen of vloeren volgens de laatste woontrends? Dan ben je bij VanAatotZ precies op het juiste adres. De onderneming bestaat anderhalf jaar. ‘Ik zat al langer in dit vak’, vertelt eigenaresse Fiona van der Aa. ‘Mijn partner heeft me het laatste zetje in de rug gegeven om voor mezelf te beginnen. En dat is een prima beslissing geweest. Het gaat prima en steeds meer mensen weten ons te vinden.’

Kwaliteit en korte lijnen
Mooi verhaal: Fiona’s partner heeft een eigen bedrijf en had nog een mooie ruimte voor een showroom. Precies genoeg voor Fiona om VanAatotZ te kunnen beginnen. ‘Mijn partner verkoopt auto-onderdelen en we zitten samen onder één dak. Dat biedt voordelen. Ben ik even de deur uit, dan is mijn partner er en andersom is dat natuurlijk net zo’, zegt Fiona, ‘Het loopt prima en er zijn een aantal zaken waarmee ik me onderscheid. Je moet als ondernemer altijd kwaliteit leveren. Dat is natuurlijk het belangrijkste. Verder ben ik iemand die het cirkeltje rond maakt. Bij ons komt u nooit voor verrassingen te staan doordat u weet met wie u de afspraken maakt. De lijnen zijn zo altijd heel erg kort en dat spreekt mensen aan. Bovendien heb ik ondertussen veel ervaring in deze branche, en dat komt me nu goed van pas’, zegt Fiona.

Betaalbaar
Als je werk je hobby wordt is vrije tijd ver te zoeken. ‘Toch bevalt het me prima om een eigen bedrijf te hebben. Ik bepaal nu zelf mijn agenda en dat was in het verleden wel eens anders. Ik wil goed werk leveren of zoals ik altijd zeg: half werk is geen werk.’ In recordtempo slaagde Fiona erin om naamsbekendheid op te bouwen. De kwalitatief uitstekende producten bij VanAatotZ zijn trendy en ook nog eens uiterst betaalbaar. Niet zo verwonderlijk dus dat steeds meer mensen VanAatotZ weten te vinden. ‘Natuurlijk begin je als het ware op nul. Je merkt dat het leveren van service en kwaliteit snel vruchten afwerpt. Mond-tot-mondreclame is nog altijd de beste reclame namelijk.’

Ambities
Perfectionist Van der Aa heeft nog plannen en ambities genoeg. ‘Groei is niet zozeer een doel op zich. Ik wil altijd persoonlijk contact met de klant houden en flexibel zijn. Want ook dat zijn sterke punten. In de toekomst zou ik mijn aanbod wellicht nog wel uit willen breiden met bijvoorbeeld accessoires. Ik wil vooral de dingen goed blijven doen. Ik wil met de klant meedenken en uiteraard bieden we altijd eerst een offerte. Past dat niet dan ga ik graag met de klant op zoek naar alternatieven. Voor het beste advies op gebied van Raambekleding Gordijnen en vloeren zijn mensen altijd welkom in onze showroom’ Afspraak buiten openingstijden mogelijk.

“Geef je interieur extra sfeer met raambekleding gordijnen vloeren VanAatotZ uit Emmen”

VanAatotZ is gevestigd aan de Henry Hudsonstraat 19 in Emmen en is telefonisch bereikbaar via 06-28403670. Zie ook de website www.vanaatotz.nl. (Regiomagazine/Vincent Muskee)

OVER WATERONTHARDING WINKEL

wateronthanrdingwinkelWater ontharden is waar Waterontharding Winkel goed in is; al meer dan 15 jaar!
Ik ben Edwin Winkel van Waterontharding Winkel. Al meer dan 15 jaar houd ik mij bezig met het geven van advies op het gebied van waterontharding. Dat doe ik vanuit mijn woonplaats Hoogeveen en werk daarbij voornamelijk lokaal en regionaal. 

wateronthardingwinkel-man

Ik kan er eerlijk over zijn: op het gebied van waterontharders wordt veel verteld en is er veel te koop! Ik snap als geen ander dat het daarom lastig kan zijn een passende keuze te maken.
Daarom kom ik graag bij je thuis om te horen wat je wensen zijn. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden met betrekking tot het plaatsen van de waterontharder. Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van de ruimte om te plaatsen, het waterverbruik en jouw wensen en verwachtingen. Maar geen zorg, samen komen we altijd tot de best passende oplossing!
Je ontvangt van mij een offerte: zo weet je precies wat de kosten zijn. Wanneer je besluit om tot aankoop over te gaan, zorg ik ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt; van het moment van installeren tot en met het gebruik. Want ook dat hoort bij het geven van een goed advies!

Wat voor mij voorop staat is dat ik altijd een kwaliteitsproduct verkoop! Jouw tevredenheid is voor mij van groot belang. Ook op langere termijn! Daarom verzorg ik ook graag de plaatsing van de waterontharder. Maar als je dit liever zelf doet, help ik je graag op weg.

Waterontharding Winkel staat voor persoonlijk contact. Ik werk lokaal, geef degelijk advies en maak duidelijke afspraken. Waterontharding Winkel staat voor kwaliteit. En dat al meer dan 15 jaar!

DE ZOON VAN DITTA EN SETH OVERLEED AAN EEN METABOLE ZIEKTE

Ditta wist vrijwel meteen nadat Olivier geboren was, dat er wat met hem aan de hand was. Zij kon er de vinger niet op leggen; de artsen lange tijd ook niet. Op achtjarige leeftijd overleed hij. 

olivier

 

“Ik voelde dat er iets niet klopte”, vertelt Ditta. “Olivier liep vanaf zijn derde jaar achter op het gebied van taal en fysiek was hij vaak moe. Ook motorisch ging hij vanaf zijn vierde jaar achteruit.”

Olivier gaat een traject in met een kinderrevalidatieteam. “Maar hij bleef achteruitgaan.” Toch nemen de © Wouter van Twillert | Yes i do artsen hen niet serieus. “Uiteindelijk kwamen we in het Wilhelmina Kinderziekenhuis terecht. Daar erkenden ze dat er iets niet klopte en volgde verder onderzoek. De week daarop kregen we een diagnose.”

Het blijkt foute boel. Artsen stellen de diagnose MLD, een metabole ziekte waardoor je ernstig aftakelt en uiteindelijk komt te overlijden. “Het was een heftige tijd.” Aan het einde van zijn leven kan Olivier niets meer zelfstandig en is hij volledig zorgafhametakids-logonkelijk. Kort daarna, op achtjarige leeftijd, overlijdt hij.

‘Als Olivier eerder een diagnose had gekregen, had hij wellicht nog geleefd'

 

Doordat metabole ziekten nog onbekend zijn, wordt er vaak niet aan gedacht om verder onderzoek te doen. “Wij willen zijn verhaal delen, omdat er jaarlijks ruim 180 kinderen met een metabole ziekte geboren worden en meer dan 10.000 gezinnen in Nederland dagelijks te maken hebben met de gevolgen hiervan. Hopelijk draagt ons verhaal bij aan meer bekendheid over de ernst en impact. Een lange zoektocht naar diagnose betekent nu nog voor veel kinderen ernstige onomkeerbare schade aan vitale organen, met vaak dodelijke afloop. Dat zorgt voor zoveel zorg en verdriet. Meer onderzoek kan dit voorkomen. Als Olivier eerder een diagnose had gekregen, had hij wellicht nog geleefd.”

 

Fitterleven.nu: Op weg naar een gezonde leefstijl!!!logo fitterleven kleur

Gezond en fit zijn, dat wil iedereen toch? Een actueel thema voor 20, 22, en vooral in januari gaan veel mensen hier extra over nadenken. Als leefstijlcoach begeleid ik mensen naar een gezonde(re) leefstijl door het aanpassen van gedrag op het gebied van voeding, beweging, slapen, stress en stoppen met roken.

Een gezonde leefstijl kan veel winst opleveren, vooral om te zorgen dat hedendaagse ziektes zoals diabetes 2, obesitas, hart- en vaatziektes en kanker zich niet (verder) ontwikkelen.

Mijn missie is om te zorgen dat mijn cliënten fitter en gezonder worden door samen te kijken welke gezonde aanpassingen gedaan kunnen worden. Hoe ziet een gezond eetpatroon eruit? Hoe kun je meer beweging in je dagelijkse structuur inpassen? Hoe ga je om met stress? En hoe beïnvloed dat je slaap?

Een gezonde leefstijl begint bij het bewust worden van je vaste patronen en gewoontes.

Als je merkt dat je steeds zwaarder wordt of te weinig energie hebt om te dingen te doen die je wil of moet doen, komt er een moment dat je beseft dat er iets moet veranderen. Ook kan het zijn dat je (nog) geen klachten hebt maar voelt dat het de “verkeerde” kant op gaat.

Vooral in januari zijn mensen zich hiervan bewust en starten ze het nieuwe jaar met goede voornemens. Maar natuurlijk geldt dit niet alleen voor het nieuwe jaar. Het hele jaar door kun je beginnen met een gezonder leven!

De gezondheidsrisico’s van roken zijn tegenwoordig bij iedereen bekend. Steeds meer mensen gaan stoppen, toch rookt nog 20% van alle volwassenen. Is het moment om te stoppen met roken nu aangebroken? Meld je dan voor de cursus Rookvrij en fitter. Onder mijn professionele begeleiding, 100% vergoed vanuit de basisverzekering, is de kans dat het lukt om te stoppen veel groter! Je kunt kiezen voor een groepstraject maar individuele coaching is ook mogelijk, ook online: www.rookvrijenfitter.nl/emmen

 

Juist voor mensen die alles al hebben geprobeerd om af te vallen, te stoppen met roken of om in beweging te komen, geldt: stap voor stap, kleine aanpassingen, groot effect! Geen dure of strenge diëten, geen trucjes maar duurzame gedragsveranderingen. Dat betekent dat het gaat om aanpassingen die jij kan volhouden, geen 4 weken maar de rest van je leven om fitter en gezonder te blijven.

Gun jij jezelf een fitter leven?
Kijk dan wat ik voor je kan doen!

Ga naar www.fitterleven.nu