Wisselende resultaten jeugdteams FC Emmen

FC Emmen O21 kende een zeer vervelende middag op bezoek bij FC Groningen O21. De ploeg van trainer Nico Haak ging met maar liefst 11-0 onderuit in Groningen. Met zes tegentreffers in de eerste helft kreeg het voor de rust al een flink pak slaag. In de tweede helft vielen de doelpunten ook als rijpe appelen. Oud-Emmenaar Kian Slor scoorde onder andere twee keer. Bij een 8-0 stand was Elijah Mansaray dichtbij een eretreffer, maar hij raakte de paal. Al met al natuurlijk een zeer pijnlijke nederlaag voor FC Emmen O21, dat het voorlopig moet doen met de laatste plaats in Divisie 1.

FC Emmen O18 nam het op De Oude Meerdijk op tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht en verloor na een sterk begin met 1-2. De ploeg van trainer Mark Looms kwam in de derde minuut al op een 1-0 voorsprong. Spits Bujazid Hegic kwam goed voor zijn man en kopte raak. Ondanks de vroege openingstreffer hadden de gasten uit Utrecht het betere van het spel. Het was aan doelman Maik ten Brinke te danken dat het ook lang 1-0 bleef. Maar na een halfuur spelen viel alsnog de verdiende gelijkmaker. Vlak voor de rust nog een vervelend moment voor Bujazid Hegic. Hij moest het veld geblesseerd verlaten nadat zijn schouder uit de kom raakte. Deze werd vervolgens in het ziekenhuis teruggezet. Het uitvallen van Hegic bleek een aderlating voor FC Emmen O18, dat ook spits Tim Lemmen al moest missen vanwege ziekte. Gelijk na de aftrap van de tweede helft kwam FC Utrecht O18 op een 1-2 voorsprong. De Emmenaren probeerden vervolgens nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar doelpunten vielen er niet meer. Invaller Dan Ntiharirizwa was in de blessuretijd nog wel dichtbij, maar hij kopte rakelings over. Hierdoor gingen de punten helaas mee naar de Domstad.

FC Emmen O16 reisde af naar Noord-Holland voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer O16. Het team van trainer Ommar Jager won met 0-4 waardoor het voor de vijfde keer op rij zegevierde. Na een 0-0 ruststand zorgden Raff ten Voorde, Lars Miedema, Mike Rutgers en Wesley Kuiper voor de 0-4 overwinning. FC Emmen O16 staat nu bovenaan in Divisie 4 met 16 uit 6.

FC Emmen O15 is ook na de derde wedstrijd nog zonder puntverlies. De ploeg van trainer Robin Poeste won met 1-8 op bezoek bij BWO O15. Het kende echter wel een stroef begin in Hengelo. Het was vooral erg slordig aan de bal. Naarmate de tweede helft vorderde werd het veldspel beter en dit resulteerde dan ook in twee treffers. Gracjan Szurko en Amadou Doumbouya waren trefzeker. In de tweede helft ging er een tandje bij en werd vooral het baltempo opgeschroefd. Dit leidde al snel tot doelpunten van Kyan Schoo en opnieuw Gracjan Szurko. Een smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Danoa Siahaya. Hij kreeg een flinke schop te verwerken, waarna de scheidsrechter de rode kaart trok. De thuisploeg zakte nog meer in, maar door een aantal snelle combinaties wist Gracjan Szurko voor de derde keer te scoren en maakte hij dus een hattrick. Ook Coen de Bruine scoorde driemaal. Tussendoor scoorde BWO O15 met een man minder nog de eretreffer, waardoor het uiteindelijk 1-8 werd.

FC Emmen O14 ging op bezoek bij SC Heerenveen O14. Het team van trainer Willem van Loenen keerde zonder resultaat terug uit Friesland. FC Emmen kwam via een vroeg doelpunt van Youssef Karamou nog wel op een 0-1 voorsprong, maar als snel werd duidelijk dat de thuisploeg beter was. Door twee treffers gingen de Friezen dan ook met een 2-1 voorsprong de rust in. FC Emmen O14 was na de thee niet meer bij machte om langszij te komen. SC Heerenveen O14 wist nog één keer te scoren waardoor het 3-1 werd.

FC Emmen O13 wist voor de twee keer op rij met 1-0 te winnen. Na de overwinning op FC Twente/Heracles O13 was de ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten nu te sterk voor koploper AFC O13. De Amsterdammers waren voorafgaand aan de wedstrijd nog zonder puntverlies. Het winnende doelpunt werd vlak voor de rust gemaakt door Samil Koroma, die knap de doelman van AFC O13 omspeelde. In de tweede helft hield doelman Marcus van den Berg vervolgens zijn doel schoon en dat leverde een knappe overwinning tegen de koploper op. Er was dan ook veel blijdschap na het laatste fluitsignaal.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. O12 ging op bezoek bij De Graafschap O12, terwijl O11 het thuis opnam tegen ADO Den Haag O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.