Weer een nederlaag in eigen huis voor FC Emmen

FC Emmen - TOP Oss

FC Emmen ontving vanavond op de Oude Meerdijk de nummer 19 van de KKD en na twee winstpartijen en de nederlaag in Venlo wilden de mannen van Fred Grim met alle geweld de drie punten in eigen huis houden vanavond.
De wil was er wel bij FC Emmen en men schoot ook uit de startblokken en kreeg via een snoeihard schot van Julius Dirksen, die doelman Mike Havekotte prima stopte, de eerste kans en daarna schoot Joey Konings op de paal en ook captain Maikel Kieftenbeld had een goede schietkans. FC Emmen hanteerde een hoog tempo en daar hadden de gasten uit Oss best moeite mee. Na een kwartier zakte het bij de thuisploeg een beetje in en langzaam aan kwamen de gasten er meer en meer uit. De eerste echt kans voor de Ossenaren was ook direct raak als Abel Stensrud een voorzet van Joshua Zimmerman binnen kopt, 0-1. Hier kregen de gasten natuurlijk vertrouwen van. Toch leek de thuisploeg op gelijke hoogte te komen als Desley Ubbink een lage voorzet geeft en Joey Konings de bal binnenprikt maar scheidsrechter Martin Perez keurde de treffer af omdat Joey Konings in aanloop naar de goal een overtreding had gemaakt. Bij FC Emmen begreep niemand deze beslissing maar dat is logisch.Zo stond het bij rust 0-1.

Na rust ging FC Emmen direct op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het via Joey Konings de eerste kans maar zijn schot gaat net voorlangs na een slimme steekpass van Lucas Bernadou. In de 55ste minuut moet FC Emmen dan met tien man verder als Ben Scholte een directe rode kaart krijgt na een harde tackle op Xander Lambrix. Ook met een man minder bleef FC Emmen op zoek naar de gelijkmaker maar echt grote kansen kreeg de ploeg niet, mede doordat TOP Oss met man en macht voor de goal ging hangen. Jorrit Smeets was dichtbij met een vrije trap en even dacht de net ingevallen Maarten Pouwels aan een penalty, maar zijn verzoek werd niet gehonoreerd. Ook met Piotr Parzyszek nog in de ploeg deed de thuisploeg er alles aan maar zelfs na zes minuten extra tijd kon men de goal niet vinden en zo bleef het bij een hele zure 0-1 nederlaag.

FC Emmen: Eric Oelschlägel; Robin Schouten (Faris Hammouti), Mike te Wierik, Dennis Vos (Piotr Parzyszek), Julius Dirksen; Maikel Kieftenbeld (Jorrit Smeets), Lucas Bernadou; Vicente Besuijen (Maarten Pouwels), Ben Scholte, Desley Ubbink (Bradly van Hoeven); Joey Konings.

TOP Oss: Mike Havekotte; Giovanni Troupée, Xander Lambrix, Lars Nieuwpoort, Jonathan Mulder; Joshua Eijgenraam (Sven  Zitman), Grad Damen; Arthur Allemeersch (Calvin Mac-Intosh), Karim Loukili (Iloungs Pata), Joshua Zimmerman (Kostantinos Doumtsios); Abel Stensrud (Giovanni Korte).

Scheidsrechter: Martin Perez

Gele kaart(en) TOP Oss: Jonathan Mulder, Joshua Eijgenraam, Giovanni Korte