Wedstrijdverslag van FC Emmen - FC Den Bosch

Na drie wedstrijden zonder winst moest FC Emmen vanavond aantreden op De Oude Meerdijk tegen de nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie FC Den Bosch. Dat zegt helemaal niets want in deze competitie staat iedere wedstrijd op zich. Zo won de ploeg uit Den Bosch met maar liefst 0-3 in Groningen. De thuisploeg wil de toch rare nasmaak van de wedstrijd tegen MVV wegspoelen.

FC Emmen neemt vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd en drukt de Bosschenaren terug op eigen helft. In de 6e minuut is de eerste mogelijkheid voor spits Piotr Parzyszek als hij een voorzet van Desley Ubbink op doel knalt maar de Bosche goalie kan de bal net over tikken en een minuut of acht is het dezelfde spits die de bal op de lat knalt. Een schot van Desly Ubbink recht op de keeper en een poeier van Jari Vlak net naast zijn dan ook wapenfeiten van de thuisploeg en ook een poging van Ahmed el Messaoudi vleigt net over de goal.. Aan de andere kant is Jan Hoekstra bijna werkloos want die heeft niets te doen. FC Emmen is veel beter maar het is wel een gezapig potje voetbal.

In de 39ste minuut krijgt FC Emmen een strafschop nadat Gedion Zelalam hands maakt in de 16 meter. Na het zien van de beelden mag je concluderen dat FC Emmen een cadeautje krijgt van scheidsrechter Robin Hensgens want de speler van Den Bosch krijgt de bal op zijn steunarm en die kan hij onmogelijk weghalen. Jari Vlak pakt het cadeautje dankbaar uit, 1-0. Vlak voor rust de mooiste aanval van de thuisploeg als na een snelle counter de bal via via komt bij Desley Ubbink maar die haalt te laconiek uit en zo vliegt de bal naast. Zo blijft het bij rust 1-0.

De tweede helft begint zoals de eerste eindigde en dat is met een aanvallend FC Emmen. In de 63ste minuut het eerste werk voor Jan Hoekstra als Salah Eddine Oulad m’Hamd kan schieten en via de binnenkant been van Julius Dirksen wordt de bal iets van richting veranderd maar de Emmen goalie is paraat en kan de bal tot hoekschop tikken. De Brabanders kruipen langzaam aan een beetje uit hun schulp want tot dan toe hebben ze niets laten zien, alleen verdedigen.

Het blijft uitkijken voor FC Emmen want met deze minimale marge van één doelpunt is er nog niets beslist. Vooral met de wetenschap dat FC Den Bosch de laatste vijf uitwedstrijd heeft gescoord.

Gaandeweg de tweede helft wordt het voetbal er aan beide kanten er niet beter op en zijn beide ploegen vaak slordig. Kansen ziet het publiek bijna niet meer. Het is te vaak net niet in deze wedstrijd. In de 90ste minuut een aanval uit een omschakelmoment van de thuisploeg en ramt Ben Schokte de bal op de paal. Er komen dan drie minuten extra tijd bij en in die extra tijd gebeurt er niets meer en zo wint FC Emmen dankzij de scheidsrechter deze niet hoogstaande wedstrijd en houd men de drie punten in eigen huis.

FC Emmen: Jan Hoekstra, Mike te Wierik, Michael Heylen, Julius Dirksen, Lorenzo Burnet, Lucas Bernadou, Jari Vlak, Desly Ubbink (Ben Scholte), Rui Mendes (Patrick Brouwer), Piotr Parzyszek, Ahmed el Messaoudi

FC Den Bosch: Jakub OjrzyƄski, Ricardo-Oliver Henning, Teun van Grunsven, Luke Mbete, Rik Mulders, Salah Eddine Oulad m’Hamd (Sebastiaan van Bakel), Gedion Zelalem (Shalva Ogbaidze), Nick de Groot, Jaron Vicario, Kacper Kostorz, Ryan Yang Leijten (Ilias Boumassaoudi)

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Gele kaart(en) FC Emmen: Ahmed el Messaoudi Gele kaart(en) FC Den Bosch: Teun van Grunsven, Rik Mulders