Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Vrijdag a.s. speciale wedstrijd voor FC Emmen doelman Jan Hoekstra

Vrijdag aanstaande speelt FC Emmen de uitwedstrijd in Kerkrade tegen de nummer drie van de ranglijst Roda JC. Deze wedstrijd is een speciale wedstrijd voor FC Emmen doelman Jan Hoekstra want in het seizoen 2020/2021 werd hij zijn toenmalige werkgever FC Groningen verhuurd aan de Limburgers. Op de website van FC Emmen praat men met Jan Hoekstra en hij zei o.a. het volgende over het feit dat een doorbraak bij FC Groningen in het eerste elftal er niet van kwam “Bij FC Groningen had ik Sergio Padt voor me en speelde ik dus weinig. Toen kon ik een jaar op huurbasis bij Roda minuten maken, daar was ik heel blij mee. Maar toen kwam ik in de allereerste competitiewedstrijd na een kwartier spelen verkeerd terecht en vloog m’n schouder uit de kom. Dat was een zuur moment. Die blessure heeft me lang achtervolgd, daardoor kon ik drie of vier maanden niet spelen. Gelukkig heb ik uiteindelijk nog wel 27 wedstrijden kunnen keepen, maar allemaal wel met een halve schouder. Achteraf had ik meteen geopereerd moeten worden, dat is toen niet gebeurd. Ik ben gewoon opgetraind. Toen ik terugkwam in Groningen is de schouder opnieuw uit de kom gegaan en toen ben ik wel meteen geopereerd. Ik zorg nog altijd dat die schouder voor training goed warm is. Maar in principe heb ik er sinds de operatie geen last meer van. En die schouder is voor het keepen best belangrijk”, lacht hij.
Omdat hij problemen kreeg met de toenmalige keeperstrainer van FC Groningen besloot de 25 jarige doelman te vertrekken ij de Trots van het Noorden en tekende een contract bij FC Emmen.  “Ik merkte meteen dat het een heel warme club is. Iedereen groet elkaar, je voelt je als spelersgroep meer betrokken met bijvoorbeeld de mensen op kantoor. Er hangt een fijne sfeer en ik heb het hier enorm naar mijn zin.”
Na een goede seizoenstart en zelfs een nominatie voor Beste Keeper van de Tweede Periode in de Keuken Kampioen Divisie, kreeg Hoekstra – net als de hele ploeg – te maken met een vervelende reeks nederlagen. Daar zat ook een 0-1 nederlaag tegen Roda JC tussen, de tegenstander van aanstaande vrijdag. Af en toe spreek ik Loek Hamers, de tweede keeper van Roda, nog wel eens. Verder is bijna iedereen weg met wie ik toen speelde”, aldus Hoekstra. Wel zien we oud-Emmenaar Bas Sibum terug bij Roda, hij is tegenwoordig hoofdtrainer van de ‘Koempels’. Hij vond de 0-1 overwinning van Roda een terechte zege, iets wat in Drenthe tot onbegrip leidde.
De Emmenaren waren namelijk zeer dominant en de enige kans van de bezoekers was raak. “We lazen de reactie van Bas de dag erna en zeiden inderdaad tegen elkaar: volgens mij was dat niet helemaal waar. We speelden die wedstrijd best aardig, zoals heel veel wedstrijden dit seizoen. Maar we verloren ‘m wel, dus dan schiet je er niet veel mee op.”
De doelman van FC Emmen heeft in ieder geval een ervaren trainer want het keepen betreft want Fred Grim is oud doelman die 397 wedstrijden keepte in het betaald voetbal en o.a. bij Ajax keepte.
Training van Grim is dan ook anders dan training van iemand die géén topkeeper is geweest, vertelt Hoekstra: “Dat vind ik eigenlijk wel, ja. Mijn vorige trainers waren geen keepers. Fred begrijpt beter wat er speelt in het hoofd van een keeper tijdens een wedstrijd. Hij kan zich daar beter in inleven. Dat heb ik bij andere trainers toch minder ervaren.”