Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Vooruitkijkend op Roda JC - FC Emmen

Acht wedstrijden op rij is FC Emmen inmiddels zonder overwinning en dan wacht er nu een heel zwaar programma de komende weken. Te beginnen vanavond in het Parkstad Limburg Stadion waar Roda JC, de ploeg van Emmenaar Bas Sidum, wacht op de mannen van Fred Grim.

FC Emmen keek met trainer Fed Grim vooruit op die wedstrijd maar keek eerst nog even terug op de zeer teleurstellende 3-0 nederlaag tegen Jong PSV.  “Het eerste half uur was er eigenlijk weinig aan de hand”, aldus Grim. “We hielden ons aan de afspraken en voerden de opdracht uit, maar uit het niets viel de 1-0. Daarna gingen de koppies wat naar beneden en kwamen we de afspraken niet meer na. Dan kom je overal te laat en lijkt het alsof je een bepaalde agressie mist.”

“Na rust zie je dat we wél weer kort zitten en wél weer ballen veroveren”, gaat de oefenmeester verder. “Eigenlijk moet je in die fase de aansluitingstreffer maken, dan ga je een half uur tegemoet waarin je vol voor de 2-2 kunt gaan.”
Waar men op De Herdgang speelde op een troosteloze ambiance zal dat vanavond heel anders zijn. Grim: “Het belooft een mooie wedstrijd te worden. Je speelt in een groter stadion tegen de nummer drie van de competitie en we hebben iets recht te zetten. Dit is een wedstrijd om dat met elkaar aan te grijpen. We zullen meer arbeid en meer intensiteit moeten tonen.”
Roda JC staat op plaats drie in de KKD dus wacht FC Emmen een zware wedstrijd “Roda JC gaat uit van grotendeels dezelfde principes als wij; ze willen hoog druk zetten en ballen veroveren op de helft van de tegenstander. Ze zoeken het in het voetbal met veel diepgang en dynamiek. Het is een ploeg met jonge spelers die graag willen.” Zei de oefenmeester.

Terugkijkend op de wedstrijd eerder dit seizoen in Emmen waar Roda JC trainer Bas Sibum vond dat zijn ploeg verdiend won met 0-1 keken veel Emmenaren daar anders tegen aan, zo ook Grim “Als je ook kijkt naar de statistieken van toen, zie je dat we veel meer hebben geschoten, meer de bal hadden en meer corners hadden. We hebben onszelf toen alleen niet beloond. In de analyse richting komende vrijdag blikken we niet meer terug op die wedstrijd, we richten ons op de laatste paar wedstrijden van Roda JC.”

De FC Emmen trainer moet keuzes maken vanavond want heeft een fitte selectie tot zijn beschikking. De wedstrijd Roda JC – FC Emmen is te volgen via het schakelkanaal van ESPN.