Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht - FC Emmen

Na de teleurstellende nederlaag in eigen huis tegen TOP Oss moet FC Emmen vanavond aantreden op Sportpark Zoudenbalch in Utrecht waar de talenten van FC Utrecht op de mannen wacht. Hoofdtrainer Fred Grom kijkt vooruit op die wedstrijd maar keek nog even terug “Van VVV hoefden we niet te verliezen, die wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. Ook toen zat het de Drenten niet mee, want een door de scheidsrechter gegeven strafschop werd toen teruggedraaid door de assistent-scheidsrechter die op grotere afstand stond. “Het zou wel lekker zijn als dat soort dingen een keer mee zouden zitten, dat is tot op heden in dit seizoen helaas niet het geval”, constateert de trainer.

Fred Grim zei verder “Ik ben zwaar teleurgesteld over maandag. We hadden gewoon moeten winnen, klaar. In de eerste fase voerden we het wedstrijdplan geweldig uit, maar de beloning bleef uit. Het kan zijn dat je dan even temporiseert, maar dan valt ineens de tegengoal. Vanaf dat moment houden we ons minder goed aan de afspraken en gaat de intensiteit omlaag, terwijl je dat juist nodig hebt om het om te keren. Dat moet dus anders. Na de rode kaart voor Ben Scholte in de tweede helft wordt het natuurlijk wel heel lastig, tegen een ploeg die niet komt om te voetballen.”

De schorsing van Ben Scholte bedraagt drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk en dat bekent dat hij er morgenavond n iet bij kan zijn. Ook Chardi Landu is niet inzetbaar, hij moet langzaam opbouwen. Verder trainde Lorenzo Burnet woensdag weer voor het eerst mee na ziekte en moet Grim een slag om de arm houden wat betreft Robin Schouten.

Grim: “We hebben Jong FC Utrecht meerdere keren zien spelen. Ze hebben natuurlijk veel jonge spelers, die met veel energie, werklust en strijd spelen. Het is een goede ploeg.”