Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Volendam - FC Emmen

Wij nemen het aanstaande zaterdag in een absolute kraker op tegen FC Volendam. Om 18.45 uur trappen we af in het Kras Stadion in Volendam. Het verschil tussen de huidige nummer veertien en onze club is slechts twee punten, waardoor we bij een overwinning over de Volendammers heen zouden gaan, uit de gevarenzone. Met hoofdtrainer Dick Lukkien blikken we vooruit op de wedstrijd.

FC Emmen
De ploeg van Lukkien speelde de afgelopen twee duels gelijk. De laatste uitwedstrijd eindigde in 1-1 bij FC Groningen. Miguel Araujo maakte kort na de vroege openingstreffer de gelijkmaker en bepaalde zo de eindstand op 1-1. 

Vorige week werd er op De Oude Meerdijk met 2-2 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. Jay Idzes bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong door middel van een goal uit de kluts. Later werd Ole Romeny neergehaald in de zestien en scheidsrechter Jochem Kamphuis wees naar de stip. Jeroen Veldmate benutte de strafschop en bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Na rust zette Bobby Adekanye de Eagles weer op voorsprong, dit was echter niet genoeg want een late en knappe goal van Romeny bepaalde de eindstand.

Lukkien: “Ik ben hartstikke blij dat we nog een punt hebben gepakt, want dat leek er niet in te zitten. In de uitvoering was het een heel matige wedstrijd van ons en dat leek zich ook te vertalen in een nederlaag. Dus wat ik wel goed vond is dat onze spelers niet hebben opgegeven en ze een prachtige goal maken. Van de uitvoering hadden we ons veel meer voorgesteld. Als je onderin weg wilt komen moet je dit soort wedstrijden gewoon winnen. Al met al verdiende de wedstrijd geen winnaar. Als je puur kijkt naar wat er op het veld is gebeurd kan ik leven met een punt. Misschien is dit wel meer dan we verdiend hadden.”

Zaterdag zullen de Emmenaren het begin van een nieuwe reeks willen neerzetten, het liefst met een overwinning. Dit kan namelijk het begin zijn van een mooie serie, want hierna treffen we onder meer directe concurrenten Excelsior en SC Cambuur. “Het is heel simpel, dat heb ik na afloop ook gezegd: alleen zeggen dat je punten wilt halen is niet genoeg. Je moet goed voetballen en dat hebben we in de laatste wedstrijd nagelaten. We moeten terug naar dat goede voetbal. Als we weer niveau gaan tonen, dan gaan die punten wel komen.”

“We hebben deze week getraind zoals we altijd trainen; aandacht geven aan onze eigen performance, wat doet die tegenstander en dat in allerlei vormen gieten. Dat heeft deze week gezeten in het voetbal. Positiespel spelen, opbouwen, weten waar de ruimtes liggen. De ploegen die we in de komende weken treffen gaan zich bemoeien met de onderste plekken. Daar moeten we ons van bewust zijn”, aldus Lukkien.

Blessures
Bij FC Emmen zijn Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü en Rui Mendes nog altijd niet inzetbaar. Ook kan Lukkien tegen Volendam niet beschikken over Oussama Darfalou, die net terug is van een goede trainingsweek bij de fysio van de nationale ploeg van Algerije. Mohamed Bouchouari en Miguel Araujo zijn tegen FC Volendam helaas niet inzetbaar, maar worden volgende week wel weer bij de ploeg verwacht. Hetzelfde geldt voor Lorenzo Burnet, voor wie het duel van zaterdag nog te vroeg komt. Hier tegenover staat een terugkeer van Ahmed El Messaoudi. Ook Mike Te Wierik keert deze week na zijn schorsing weer terug in de selectie.

Sterke reeks Volendam
Sinds de winterstop is de ploeg van Wim Jonk aan een goede serie bezig. Volendam won namelijk vier duels en haalde in totaal veertien punten. De wedstrijden tegen Cambuur (0-3), RKC (2-1), Groningen (3-2) en Vitesse (2-0) eindigden allemaal in een overwinning. Sindsdien is er echter een bestuurscrisis ontstaan bij de club, die wellicht zijn uitwerking kan hebben op het veld. De afgelopen wedstrijd verloren de Volendammers met 3-0 op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen.

Lukkien: “Sinds de ploeg is overgeschakeld naar een speelstijl met vijf man achterop heeft de formatie veel punten gehaald. Ze spelen vanuit de counter en zijn hun oude spelopvatting dus wel een beetje kwijtgeraakt. Ze stonden eerst bekend om hun voetbal, maar spelen nu veel op de tweede bal. Daar hebben ze wel een aantal goede spelers voor.”

Historie
Volendam is voor ons historisch gezien een lastige tegenstander in uitwedstrijden. In totaal werd de wedstrijd 23 keer eerder gespeeld. De Drenten trokken zeven keer aan het langste eind, vier duels eindigden gelijk en twaalf gingen verloren. De eerste editie in de Eredivisie vond plaats op 14 oktober 2022. Het thuisduel van dit seizoen eindigde in 1-1. We waren in deze wedstrijd de bovenliggende ploeg, maar vergaten helaas te scoren. Klik hier voor meer historie tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen ‘uut de aole deus’.

FC Volendam – FC Emmen
Zaterdag 4 maart, 18.45 uur
Kras Stadion, Volendam
Scheidsrechter: Manschot
VAR: Gözübüyük