Fan van F.C. Emmen
Nieuws

VOORBESCHOUWING | FC EMMEN – VITESSE

Zaterdag wordt een prachtig mooie dag; eerst organiseren we om 15.30 uur het Op Fietse Voetbalfeest in Café Groothuis, vervolgens spelen we om 20.00 uur thuis tegen Vitesse. Als nummer zestien van de Eredivisie nemen we het op tegen de nummer dertien, die vier punten meer heeft. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden in de twintigste speelronde van de competitie. We blikken vooruit op het treffen met hoofdtrainer Dick Lukkien.

Blessuregolf in Drenthe
Er heerst een blessuregolf binnen de Drentse ploeg. Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld en Metehan Güçlü waren al langdurig geblesseerd, daar kwam recentelijk Rui Mendes bij. Vorig weekend moest ook Richairo Živković naar de kant met hamstringklachten, hij is nog een vraagteken voor zaterdag. Deze week vielen ook Ole Romeny en Oussama Darfalou uit op de training, terwijl Jeremy Antonisse ziek werd. Zo wordt de spoeling met name voorin erg dun voor Lukkien: “Het zit nog niet mee met al die blessures. Oussama en Jeremy zijn er zaterdag niet bij. Ole zit wel bij de selectie, Richairo is nog een vraagteken.”

Daar staat tegenover dat Azzeddine Toufiqui, Miguel Araujo en Lorenzo Burnet tegen Vitesse wél weer inzetbaar zullen zijn. Laatstgenoemde zat vorig weekend tegen RKC Waalwijk ook alweer bij de selectie, maar zijn rentree bleef nog uit.

Op jacht naar drie punten
Over de met 2-0 verloren wedstrijd tegen RKC is Lukkien duidelijk: “Ik ben ontevreden over hoe we voor de dag kwamen. We spelen een slordige eerste tien minuten en geven zomaar een goal weg. Daarna komen we in de wedstrijd, maar doen we opnieuw zomaar een doelpunt cadeau. Door die tegengoals gooien we de wedstrijd weg.”

Aan de andere kant van het veld bleek ook het creëren van kansen niet eenvoudig. “We hebben te weinig gecreëerd en dat blijft een verbeterpunt. Maar ondanks dat waren wij in tussenliggende fases wel beter en hadden we zelfs meer schoten op doel dan zij. Alleen schieten zij er twee in, wij niet”, analyseert de oefenmeester.

Vitesse in goede vorm
Tegenstander Vitesse kende een moeizame competitiestart, maar hebben het inmiddels goed op de rit. Dit kalenderjaar speelden de Arnhemmers gelijk tegen AZ, N.E.C. en FC Twente, verloren ze met tien man nipt van PSV en wonnen ze vorig weekend met 1-3 bij sc Heerenveen. Lukkien: “Het is een gedisciplineerde spelersgroep. Ze werken keihard en zijn goed in de omschakeling, met een solide organisatie die niet veel weggeeft. Je wint niet zomaar van ze.”

Bovendien heeft Vitesse zich in de transferperiode goed versterkt; Nicolas Isimat-Mirin kwam transfervrij over, de in eerste instantie gestopte Davy Pröpper heeft zich weer aangesloten bij de club én vlak voor het sluiten van de markt werd ook Marco van Ginkel binnengehaald. “Ze hebben zich inderdaad goed versterkt in januari. Maar ik ben ook gecharmeerd van Matúš Bero en ook Million Manhoef is de laatste weken zeer opvallend”, aldus Lukkien.

FC Emmen – Vitesse
Zaterdag 4 februari, 20.00 uur
De Oude Meerdijk, Emmen
Scheidsrechter: Nijhuis
VAR: Bos