Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Emmen - TOP Oss

Na de teleurstellende nederlaag in Venlo kan FC Emmen vanavond revanche nemen voor die nederlaag als de nummer 19 van de ranglijst TOP Oss op bezoek komt op De Oude Meerdijk.

Na de nederlaag tegen VV Venlo keek Fred Grim vooruit op het duel van vanavond  “We hebben helaas niet gebracht wat we in de twee wedstrijden daarvoor wel brachten”, constateert Grim. “Tegen Cambuur en Willem II wonnen we dankzij inzet, hoge intensiteit en we wilden keihard voor elkaar knokken. Dat was tegen VVV niet genoeg aanwezig. Maar dan nog hadden we niet hoeven verliezen.”

Beide ploegen creëerden weinig echte kansen en de manier waarop de openingstreffer viel was wellicht veelzeggend; een corner waarbij de bal eerst op het aluminium kwam en vervolgens benutte VVV-spits Michalis Kosidis de rebound. “Daarna moesten we het spel maken. Daarin hadden we nauwkeuriger moeten zijn in de passing, meer lef moeten tonen en de mogelijkheden die we afdwongen beter moeten benutten.”

Een van die mogelijkheden was een strafschop, maar die werd wonder boven wonder teruggedraaid. Niet vanwege een VAR (die er niet is in de Keuken Kampioen Divisie), maar op advies van de assistent-scheidsrechter. Op zich is dat geen rariteit, maar in dit geval was het wel bijzonder omdat de scheidsrechter er zo’n dertig meter dichterbij stond en goed zicht had. Grim is duidelijk: “Heel apart, schiet mij maar lek.”

Grim concludeert: “Wij winnen wedstrijden niet gemakkelijk, we moeten er hard voor werken en veel intensiteit op de mat leggen. Met elkaar tot het gaatje gaan. Het is nu mooi dat we snel weer een wedstrijd hebben, het moet tegen TOP Oss een stuk beter.”