Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Emmen - SC Cambuur

Om 20.00 uur trappen vrijdagavond FC Emmen en SC Cambuur af voor hun onderlinge ontmoeting. Na de zeer teleurstellende reeks van wedstrijd en dan vooral de nederlaag in Kerkrade de vorige week wil FC Emmen trainer maar één ding en dat is winnen. Hij was goed ziek van de nederlaag in Kerkrade waar zijn ploeg in de extra tijd nog een 1-2 voorsprong weggaf. “ We waren goed bezig met elkaar en hebben er veel energie in gestopt. We kwamen op voorsprong en waren meer dan negentig minuten op de goede weg. Dan is het heel pijnlijk dat je het in een paar minuten tijd zo weggeeft.”
Toch zag de trainer, net als de laatste weken, aanknopingspunten “Je voetbalt je in de wedstrijd en maakt op een mooi moment, vlak voor rust, de 1-1. Dat is voor ons een stimulans en voor hun een klap in het gezicht. Na de 1-2 moet je de wedstrijd uitspelen; je afspraken nakomen en het resultaat over de streep trekken. Dat is helaas niet gelukt.”

Het is een scenario dat dit seizoen al vaker is voorgekomen. Sterker nog, in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, op bezoek bij SC Cambuur, voltrok zich een vergelijkbare situatie. Tot de 93e minuut stonden de Emmenaren met 1-2 voor, maar toen viel toch nog de gelijkmaker. “Om dit te doorbreken, moeten we een keer wél die overwinning over de streep trekken. Je kunt het urenlang bespreken en trainen, maar uiteindelijk moet je het gewoon een keer doen om eruit te komen.”

Nieuwkomers Bradly van Hoeven en Faris Hammouti hebben hun eerste officiële minuten voor de club hebben gemaakt. “Het is belangrijk voor de ploeg dat die nieuwe jongens wedstrijdfit worden, al wil je spelers pas in de basis opstellen als ze daadwerkelijk het grootste deel van de wedstrijd kunnen spelen. Ze brengen in ieder geval nieuwe energie. Bij Bradly zag je ook meteen dat hij balvast is en een goede voorzet heeft, hij gaf ook een goede assist op Ben Scholte.”

Afgelopen maandag wonnen de Leeuwarders wat gelukkig met 1-2 bij NAC Breda. Grim: “Ik heb die hele wedstrijd gezien. Dankzij een aantal lange ballen en hoge voorzetten op Roberts Uldrikis kwam Cambuur op voorsprong, ondanks flinke druk van NAC. Cambuur maakt goed gebruik van hun kwaliteiten, met snelheid aan de buitenkanten en een kopsterke spits.”

Voor die overwinning in Breda ging de ploeg van Henk de Jong echter thuis onderuit tegen Jong FC Utrecht (2-4) en een week eerder werd het thuis tegen VVV-Venlo 3-3.