Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Emmen - PSV

Dinsdagavond spelen we thuis tegen PSV, om 18.45 uur begint de bal te rollen op De Oude Meerdijk. FC Emmen bezet nog steeds plek zestien in de Eredivisie. PSV staat derde, met drie punten achterstand op koploper Feyenoord. Beide teams kunnen de punten dus zeer goed gebruiken. Samen met hoofdtrainer Dick Lukkien blikken we vooruit op de wedstrijd.

FC Emmen
Lukkien was zeker niet tevreden over de prestatie van zijn ploeg in Nijmegen afgelopen weekend: “Een teleurstellende uitslag, een wedstrijd die N.E.C., zeker op basis van de tweede helft, verdiend gewonnen heeft. Na de 1-0 vond ik dat we goed in de wedstrijd kwamen en aan het einde van de tweede helft hebben we een aantal kansen bij elkaar gespeeld en één goal gemaakt. Na de rust konden wij het tempo van N.E.C. niet meer bijhouden en maken zij een doelpunt. Dan wordt het natuurlijk een lastig verhaal.”

Lukkien kan dinsdagavond geen beroep doen op de lang geblesseerden Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld en Metehan Güçlü. Azzeddine Toufiqui heeft een blessure opgelopen tijdens de training en is er (net als jeugdspelers Floris Quaedvlieg en Maurilio de Lannoy) dus niet bij. Verder is Lorenzo Burnet nog niet fit genoeg om terug te keren in de wedstrijdselectie.

Ook veel afwezigen bij PSV
De Eindhovenaren hebben afgelopen weekend in een moeizame wedstrijd met 1-0 gewonnen van Vitesse. In Eindhoven was Guus Til de enige doelpuntenmaker. Op het kwartier werd spits Luuk de Jong weggestuurd en na een goede kapbeweging schoot hij tegen de paal. Vijf minuten later kreeg PSV een penalty en diezelfde De Jong ging achter de bal staan. Oud-Emmenaar Kjell Scherpen (die later het veld moest verlaten met een rode kaart) wist zijn inzet te keren, waardoor Vitesse in de wedstrijd bleef. Direct na rust was het Til die wél wist te scoren en zo de einstand bepaalde op 1-0.

Lukkien: “PSV is natuurlijk een topploeg in Nederland met veel kwaliteiten. Hier hebben we het allemaal voor gedaan, om dit soort tegenstanders weer naar De Oude Meerdijk te krijgen. Zij spelen redelijk ver vooruit dus en wij willen ook graag voetballen. Een prachtig affiche! Ik vind vooral de jongens die voorin de kansen moeten creëren erg goed bij PSV. Xavi Simons bijvoorbeeld. Maar ook Joey Veerman vind ik een speler met specifieke kwaliteiten.”

Trainer Ruud van Nistelrooy kan dinsdagavond niet beschikken over de geblesseerden Luuk de Jong, Ismael Saibari en Olivier Boscagli. Ook de Braziliaanse buitenspeler Savio is niet van de partij wegens interlandperikelen

FC Emmen – PSV
Dinsdag 24 januari, 18.45 uur
De Oude Meerdijk, Emmen
Scheidsrechter: Manschot
VAR: Gözübüyük