Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Emmen - NAC Breda

Na de 1-1 van afgelopen dinsdag in Breda is er nog niets beslist van wie er naar de finale gaat van de play-offs voor promotie. Beide ploegen hebben dus gelijke kansen en dat is alleen maar spannend. Om half vijf in de middag trappen beide ploegen af op De Oude Meerdijk en trainer Alfons Arts kijkt vooruit. “Ik kan wel tevreden zijn met een gelijkspel”, aldus Arts. “Al zag ik wel wat verbeterpunten in onze maniner van spelen, zowel in balbezit als bij balverlies. Maar over grote delen van de wedstrijd ben ik prima tevreden. Voor hetzelfde geld gingen we met 2-0 de rust in, terwijl het in de eindfase ook nog onze kant op kan vallen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, het kan nog alle kanten op.”

Zo bleek in Breda andermaal dat de Emmenaren zich terug kunnen vechten van een achterstand. We voorkwamen een nederlaag in tien van de 22 duels waarin we 1-0 achter kwamen dit seizoen in alle competities (zes keer winst en vier keer gelijk), waaronder de laatste drie duels waarin de openingsgoal werd geïncasseerd (twee keer winst en één keer gelijk).

Een meevaller voor Arts is dat hij weer een beroep kan doen op Robin Schouten, die na enkele weken blessureleed weer aansluit bij de wedstrijdselectie. Ook de kersverse vader Jorrit Smeets is er weer bij. Maar qua speelwijze zal er in ieder geval niet veel veranderen, geeft de oefenmeester aan: “We spelen nagenoeg het hele seizoen op dezelfde manier, NAC ook. Je moet nu ook niet ineens andere dingen gaan doen. We gaan met dezelfde intenties het veld op en proberen het heft in eigen handen te krijgen. Beide ploegen zijn alleen gebaat bij een overwinning. Je ziet ook nu weer in de play-offs dat er van alles kan gebeuren en dat wedstrijden worden beslist op details.”

Arts concludeert: “We hebben dinsdag meegemaakt hoe de sfeer bij hun is. Bij ons zit qua aantallen de helft minder publiek maar ook hier in een vol stadion De Oude Meerdijk is altijd een fantastische ambiance. Het is aan ons om iedereen er vanaf de eerste seconde achter te krijgen.”