Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Emmen - MVV Maastricht

Vanavond staat op De Oude Meerdijk de wedstrijd tussen FC Emmen en MVV Maastricht op het programma. Een heel belangrijke wedstrijd voor beide ploegen i.v.m. de play-offs voor promotie. De gasten uit Maastricht bezetten op dit moment plaats 9 op de ranglijst en FC Emmen staat 12e. De Maastrichtenaren hebben één punt meer dan de Emmenaren. Een duel waarin we ter ere van Koningsdag in Emmen in het oranje spelen. Ook zullen er allerlei sfeeracties en heuse Koningsspelen zijn rond de wedstrijd, lees er hier meer over! We blikken vooruit op het duel met interim-hoofdtrainer Marc Hegeman, die de taken van de vertrokken Fred Grim voorlopig overneemt.
 

Screenshot_20240412_101604_Facebook

FC Emmen is druk doende om de zaken met de op non actief gezette trainers Fred Grim en Erwin van Breugel netjes op te lossen zodat Alfons Arts en Michel van Oostrum het kunnen overnemen en vanavond staat dan Marc Hegeman voor de groep. Hegeman zei vooraf “Binnen de spelersgroep is iedereen volledig gefocust op de wedstrijd tegen MVV. Dinsdag waren de spelers vrij, woensdag was een hersteltraining en donderdag stond helemaal in het teken van MVV. Je merkt dat iedereen gemotiveerd en gretig is. We hebben deze week met de spelersgroep overleg gehad wat we met elkaar willen”, vertelt Hegeman. “We gaan nog steeds uit van het voetbal op een realistische wijze en hebben een aantal andere accenten in het spel aangebracht. Dat laatste is ook logisch gezien de omstandigheden. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat het publiek er vanaf de eerste minuut achter gaat staan. De enige manier om de play-offs te halen is als we met spelers, supporters, sponsoren en staf als één optreden, we moeten het met elkaar doen.”
Hegeman beseft dat deze wedstrijd cruciaal kan zijn voor het verdere verloop van de competitie : “Het belang van deze wedstrijd is heel groot en daar is iedereen van doordrongen. Iedereen heeft de focus op MVV en het is duidelijk wat er moet gebeuren. We willen begin mei nog niet met vakantie en gaan vol voor die play-offs.”

De interim trainer mist in ieder geval Robin Schouten en Chardi Landu wegens blessures en captain Maikel Kieftenbeld is geschorst. Verder is het afwachten of Bradly van Hoeven inzetbaar is, hij viel maandag tegen Jong AZ geblesseerd uit

Foto Marc Hegeman: FotoKiers