Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Emmen - Jong Ajax

Op goede vrijdag mag FC Emmen gastheer zijn van de talenten van de recordkampioen van Nederland Jong Ajax. Trainer Fred Grim keek vooruit op die wedstrijd.
Zoals al eerder bekend gemaakt speelt FC Emmen niet in het traditionele rood/wit tenue maar in een speciaal roze tenuer.  Daarmee vraagt de club samen met hoofdsponsor EasyToys aandacht voor zaadbalkanker. Lees hier meer over de actie!

Door de late 2-3 winst in Utrecht zei Grim  “Je gaat daardoor met een veel fijner gevoel die interlandperiode in. De manier waarop maakt me dan niet zo veel uit, we moeten gewoon punten pakken om de play-offs te halen. En eerlijk is eerlijk, het is ook wel eens fijn om in de laatste fase te winnen.”
Na die wedstrijd tegen Jong FC Utrecht hadden spelers en staf vier dagen vrij, al waren de voorbereidingen op het komende weekend (met behalve een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax ook een thuiswedstrijd tegen FC Groningen) al in volle gang. Grim: “We hebben een aantal wedstrijden kort op elkaar gehad, dus dan zoek je in de interlandperiode naar een paar dagen om even de koppies fris te maken. We hebben een paar dagen vrij gehad, maar je kijkt dan toch ook beelden terug van de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Zo gaat het eigenlijk altijd door.”

Vorige week speelden de Drenten wel een oefenwedstrijd tegen SV Rödinghausen. De wedstrijd ging met 0-2 verloren, maar was volgens Grim toch nuttig: “Je blijft daardoor in het ritme. Bovendien hebben we verschillende teams opgesteld en kon stagespeler Robyn Esajas zich laten zien.”

Vrijdag tegen Jong Ajax gaat het weer om het echie. Grim kan dan in ieder geval geen beroep doen op Ben Scholte, die nog geschorst is. Ook Chardi Landu is niet inzetbaar, hij is nog geblesseerd.
Met wat voor team Jong Ajax naar De Oude Meerdijk afreist, is zoals bij Jong-ploegen altijd afwachten. Grim: “Qua voetbal weet je wel wat je van Jong Ajax kunt verwachten; technisch, goed verzorgd positiespel en altijd zoeken naar de voetballende oplossing.”

Eerder dit seizoen speelden we in Amsterdam met 3-3 gelijk tegen de jonge Ajacieden. We kwamen al gauw op een 2-0 achterstand door twee afstandsschoten, maar na rust keerden we het helemaal om tot 2-3. In de blessuretijd belandde een Amsterdams afstandsschot wederom in het doel en zo eindigde het duel in 3-3. De maker van het laatste doelpunt was Kristian Hlynsson, die dit seizoen tot slechts zeven optredens in de Keuken Kampioen Divisie kwam maar wel 22 wedstrijden in de Eredivisie speelde.