Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Den Bosch - FC Emmen

Nog twee wedstrijden en dat zit de reguliere competitie erop en FC Emmen moet de eerste daarvan spelen in Den Bosch waar de plaatselijke FC  Den Bosch de gastheer is. Alle wedstrijden worden tegelijkertijd gespeeld en wie de play-offs gaat halen is nog lang niet bekend.
Interim trainer Alfons Arts bljkt vooruit op de wedstrijd. Na de knappe 3-0 zege op Helmond Sport afgelopen maandag hebben de Emmenaren het helemaal in eigen hand, doordat de concurrentie punten verspeelde. Arts blikt terug: “Ik ben vooral tevreden over de teamprestatie die we geleverd hebben, met veel strijdlust. We speelden tegen een aanvallend ingestelde ploeg die de laatste weken veel wedstrijden won, een ploeg die veel dreiging naar voren had en veel kansen creëerde. Maar wij hebben weinig weggegeven en zelf voldoende kansen bij elkaar gespeeld om tot drie goals te komen.”
Door het geweldige weekend dat we achter de rug hebben, kan plaatsing voor de play-offs vrijdag tegen FC Den Bosch zelfs al veiliggesteld worden. Dan moet FC Emmen winnen én moet MVV (dat één punt minder heeft dan Emmen) op bezoek bij Jong AZ verliezen.

Maar goed, eerst zelf winnen dus. Dat weet ook Arts: “We houden ons nu absoluut niet bezig met de concurrenten en zijn puur met ons eigen resultaat bezig. We zeggen al een paar weken dat we eerst zelf moeten winnen en dan horen we na afloop wel of het voldoende is. Dat geldt vrijdag net zo.”

Arts kan vrijdag niet beschikken over de langdurig geblesseerde Chardi Landu en Robin Schouten. Ook Desley Ubbink is niet fit genoeg. Daartegenover staat dat Julius Dirksen en Lorenzo Burnet hersteld zijn van ziekte.

Hoewel tegenstander FC Den Bosch momenteel achttiende staat in de competitie, belooft het een lastige pot te worden voor de Drenten. De Bosschenaren zijn namelijk de laatste vier wedstrijden ongeslagen, met drie overwinningen en één gelijkspel. Daarbij valt op dat de overwinningen allemaal buiten het eigen stadion zijn behaald: Jong Ajax (0-2), Jong FC Utrecht (0-2) en VVV-Venlo (2-3) moesten hun meerdere erkennen in FC Den Bosch, dat twee weken geleden thuis met 2-2 gelijkspeelde tegen NAC Breda.

Arts: “We zijn de laatste weken veel ploegen tegengekomen die een nieuwe staf hebben: Telstar, Helmond en nu Den Bosch. Die ploeg speelt vrijdag zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen en kan vrijuit spelen. Voor ons staat er nog echt iets op het spel op de ranglijst. Er staat dus wel wat spanning op; zij willen het seizoen thuis goed afsluiten, wij willen onze vorm doorzetten en naar de play-offs.”

Het feit dat de Bosschenaren zich momenteel in de onderste regionen van de ranglijst bevinden, zegt Arts dan ook niet veel: “In de Keuken Kampioen Divisie is het al jaren zo dat iedereen van iedereen kan winnen. Met name in het slot van de competitie zie je vaak vreemde uitslagen, dus je kunt nu wat betreft de sterkte van een ploeg niet uitgaan van de plek op de ranglijst. Voor ons is het weer een finale en zeker geen gemakkelijke wedstrijd. We kunnen onze doelstelling behalen en moeten het zelf doen, dus we gaan met dezelfde intenties het veld op als afgelopen maandag.”