Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Van ondermaatse prestaties tot een overwinning: FC Emmen's onverwachte wending

De thuiswedstrijd tegen Jong AZ is 2-1 gewonnen in het voordeel van FC Emmen. Het was een zwaar bevochten overwinning voor de spelers van Emmen, die de winst pas in de extra tijd zeker stelden.

Het werd al snel duidelijk dat Jong AZ geen makkelijk team is om tegen te spelen. De Alkmaarders hebben al vijf keer de nul gehouden deze competitie en hebben onlangs De Graafschap met 3-0 verslagen. Ze wilden ook tegen Emmen agressief spelen en druk zetten, wat al na tien minuten resulteerde in het eerste doelpunt. Na een slordig balverlies van Emmen, profiteerde Jayden Addai en zette de 0-1 op het scorebord.

Enige tijd later ging Joey Konings voor Emmen zonder tegenstander dichtbij naar de grond. Hij werd vervangen door Rui Mendes.

Het team van Fred Grim liet echter hun moed niet zakken en nam het initiatief. Pogingen van Ahmed El Messaoudi en Michaël Heylen resulteerden niet in een score, en een lage voorzet van Mendes werd door drie Emmen-spelers gemist. Vijf minuten voor de rust, scoorde Jari Vlak van ongeveer 25 meter met een linker schot: 1-1. Hij probeerde het tijdens de blessuretijd nogmaals, maar zijn richting was niet doel.

In de tweede helft zochten de spelers van Emmen verder naar de leiding. Patrick Brouwer (die een kwartier na rust Desley Ubbink verving) lukte het niet om te scoren tegen AZ-doelman Daniël Deen, ondanks meerdere pogingen en kansen voor het doel van Alkmaar.

Tegen het einde van de wedstrijd leek de 2-1 nog te komen toen Mendes alleen op de keeper af kon gaan. Zijn poging ging helaas over het doel, net zoals enkele andere pogingen van de Emmen-spelers. Desalniettemin bleven de Emmen-spelers druk uitoefenen en in de blessuretijd kreeg Vlak de gelegenheid om te scoren: hij aarzelde niet en schoot de bal onberispelijk in het net: 2-1. FC Emmen gaf hun voorsprong niet meer uit handen en behield zo de drie punten in De Oude Meerdijk.

De volgende wedstrijd voor het team van Grim is aanstaande dinsdag. Dan wacht het bekerduel met De Graafschap.