Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Twee schitterende bestemmingen in Frankrijk

                                                                                 

                                                                           23d6a6c4-9c6e-f683-d496-38838e75e4dc

Verse oesters in manden op de vismarkt Lodge Holidays heeft het aanbod aan Glamping bestemmingen uitgebreid met twee nieuwe aanwinsten in het schitterende Frankrijk. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om de vakantie voorpret te starten! 

Les Tailladis - Dordogne - Frankrijk 

Het departement Dordogne ontstond in 1790, als gevolg van de Franse Revolutie. De rijke historie gaat echter terug tot aan de Prehistorie: er zijn diverse grotten met prehistorische rotstekeningen ontdekt gemaakt door de allereerste inwoners. Bekijk de bijzondere grotten als Font-de-Gaume en de wereldberoemde grot Lascaux. Van de elfde eeuw tot aan de veertiende eeuw na Christus was het gebied dat wij nu kennen als de Dordogne het toneel van verschillende oorlogen tussen de Engelsen en de Fransen. In deze periode werden er veel verschillende kastelen gebouwd waarvan er vele nu nog te bezoeken zijn, zoals het kasteel Castelnaud en het kasteel van Beynac. Ondanks de turbulente geschiedenis, staat de regio vandaag de dag bekend als een van de mooiste departementen van Frankrijk.

unnamed _1__1_     unnamed _2_
                         Kasteel van Beynac                                                      Grotten van Font-de-Gaume

De kleinschalige familiecamping Les Tailladis is prachtig gelegen in een beschermd natuurgebied. Niet alleen vormt de flora en fauna een adembenemend decor voor lange wandelingen door de natuur, je kunt hier ook fantastisch fietsen. Wekelijks worden er kanotochten op de Dordogne georganiseerd, waarbij de gids je wijst op de beste plekjes om te zwemmen en te picknicken. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook mogelijkheden om te vissen, golfen of een wedstrijdje jeu de boules.

De Dordognevallei kun je herkennen aan de vele boomgaarden met walnotenbomen. Langs de oevers van de Dordogne en in het groene heuvelachtige landschap zijn sinds de 10e eeuw duizenden bomen geplant waar de beroemde Noix du Périgord aan groeit die verwerkt worden tot olie, wijn, likeur, meel en zoete en hartige taarten. Dit geschenk van moeder natuur is heerlijk te combineren met de smaakvolle aardbeien die de hoofdrol spelen op lokale markten. Deze zomerkoning vind je veelvuldig in lichte desserts en zoetzure jam. Andere specialiteiten uit de Dordogne die je absoluut niet mag missen zijn het smeuïge rauwmelkse geitenkaasje cabécou uit Rocamadour die smelt op je tong, de zeldzame zwarte truffel van de Périgord en de beroemde delicatesse die je terugvindt op de feesttafel: de foie gras oftewel eendenlever. 

Bekijk ons aanbod, klik op de link:  https://lodgeholidays.nl/nl/camping-les-tailladis

                                           Kost Ar Moor - Bretagne - Frankrijk

Het departement Côtes-d’Armor werd opgericht tijdens de Franse Revolutie. Je vindt hier verschillende mooie kastelen die een bezoekje waard zijn, zoals het Château de la Roche-Jagu en het indrukwekkende Fort La Latte. Voor natuurliefhebbers is een wandeling langs de Côte de Granit Rose een aanrader. Dit gebied staat bekend om haar prachtige granietblokken in roze en roodbruine tinten. Bretagne is zuinig op haar erfgoed en staat vol met charmante dorpjes en stadjes. De steden Lannion, Dinan en Saint-Brieuc zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Kortom, wie van kust, natuur en cultuur houdt zit hier zeker goed.

unnamed _3_     unnamed _4_
                            Côte de Granit Rose                                    Verse oesters in manden op de vismarkt

Camping Kost Ar Moor ligt in het hart van de Bretonse Riviera, aan de rand van een indrukwekkend natuurgebied. Met zijn prachtige brede stranden afgewisseld met rotsachtige kleine baaitjes en ruige kuststroken zal een lange wandeling of fietstocht hier nooit gaan vervelen. Bekijk de vogels in de Baai van Saint-Brieuc of in de archipel Les Sept-Iles, wandel rondom het grootste meer van Bretagne bij Guerlédan, ga terug in de tijd met een bezoek aan kastelen en abdijen, ontmoet de stenen reuzen in de Vallée des Saints of waag je aan een van de verschillende watersporten als duiken, zeilen of suppen. Nog een goede reden nodig om juist Bretagne te ontdekken dit jaar? Door de Warme Golfstroom is het klimaat hier zacht en heeft de regio meer zomerse dagen dan je op andere plaatsen in Frankrijk kunt verwachten!

De frisse zilte smaak van oesters, een sint-jacobsschelp die smelt op je tong, heerlijke biscuits, cakes en toffees bereid met het zout uit de Guerande, een hemelse crêpe met karamel van gezouten boter, een glaasje Bretonse cider gemaakt van appels, de volle smaak van een boekweitwhisky: het is allemaal de smaak van Bretagne. De Bretonse keuken, met zijn grote verscheidenheid aan smaken van zowel producten van het land als uit de zee, doet je het water in de mond lopen.

Bekijk ons aanbod, klik op de link: https://lodgeholidays.nl/nl/camping-kost-ar-moor

                                           1ef75722-d2bc-4455-922e-b24cfcdb912d
Boek nu, klik op de link: https://lodgeholidays.nl/nl/frankrijk

unnamed _1_

"Beleef Frankrijk op z'n best met deze twee prachtige nieuwe glamping bestemmingen uit ons aanbod. " 

Alle bestemmingen en lodges zijn met zorg door Rink-Jan uitgezocht.
Je kunt er dus op vertrouwen dat Lodge Holidays je een onvergetelijke
vakantie gaat bezorgen.