Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Twee Emmenaren in floplijst van de week

Iedere week heeft de website www.voetbalprimeur.nl de wekelijkse floplijst met spelers die een slechte dag hebben gehad of slecht hebben gespeeld. Het gebeurt bijna nooit maar opvallend deze keer dat er twee Emmenaren in staan en een oud Emmenaar. Hieronder het lijstje.

 

Kjell Scherpen (Vitesse): Een fout van de doelman en dat is zeker niet de eerste dit seizoen. De flater van Scherpen roept de vraag op of bondscoach Ronald Koeman wel de juiste keuze gemaakt heeft.

Xavier Mbuyamba (FC Volendam): Volendam won, maar werd onnodig in de problemen gebracht door de goal van Emmen, waarbij Mbuyamba er allesbehalve goed uitzag.

Filip Stankovic (FC Volendam): En dus vermelden we ook Stankovic in dit lijstje. Want omdat hij en Mbuyamba zaten te klungelen, kon Emmen scoren. Het lag dus niet alleen aan Mbuyamba.
Julius Dirksen (FC Emmen): Een hele slechte dag voor de linksback van Emmen, die bij de 2-1 van Bilal Ould-Chikh vlak voor tijd veel te slap ingreep, waardoor zijn ploeg de wedstrijd uiteindelijk verloor.

Keziah Veendorp (FC Emmen): Ook Veendorp deed een behoorlijke duit in het zakje. Door zijn dramatische terugspeelbal kon Volendam de wedstrijd in blessuretijd beslissen.

Owen Wijndal (Ajax): Wijndal lijkt 'het' kwijt sinds zijn overstap van AZ  naar Ajax. Ook tegen NEC was het vooral verdedigend ondermaats, terwijl hij aanvallend amper iets bijdroeg.

Fabio Silva (PSV): De Portugees heeft tot nu toe zijn waarde voor PSV gehad, maar tegen RKC kwamen ook zijn tekortkomingen aan het licht. Met name in de slotfase had de Portugese aanvaller veel meer moeten doen.

Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles): Kreeg vier goals om de oren, waarvan de eerste twee toch houdbaar leken. De Lange zal niet met een goed gevoel het bed in zijn gestapt.

Jamal Amofa (Go Ahead Eagles): Samen met De Lange de dissonant bij Go Ahead, dat met 4-1 op de broek kreeg. Bij een 2-1 achterstand leverde Amofa de bal zo in, waardoor hekkensluiter Cambuur kon uitlopen.

Bart van Rooij (NEC): De fout van Van Rooij deed NEC de das om in de Johan Cruijff Arena. Zonde, want zijn ploeg had zondag absoluut een resultaat kunnen halen in Amsterdam.

Joey Kooij (scheidsrechter): Ongebruikelijk, maar we konden er niet omheen. Kooij maakte het in de slotfase van het duel tussen Feyenoord en FC Groningen bont door Isak Määttä zijn tweede gele kaart te geven. Onterecht, omdat het spel gewoon nog aan de gang was en dus niemand kan zeggen met welke intentie Määttä de bal tegen Jahanbakhsh aan schoot.