Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Stadion op scherp ondanks gebrek aan doelpunten tussen FC Groningen en FC Emmen

FC Emmen startte krachtig in de eerste helft en kreeg al in de derde minuut een grote kans. De Emmen-spelers veroverden de bal in een mum van tijd en openden het spel. Naarmate de eerste helft vorderde, werd FC Groningen dominant, met dank aan het superieure spel van Leandro Bacuna. De aanvoerder van FC Groningen kreeg een kans om een vrije trap te nemen vanaf de rand van het penaltygebied, maar de poging werd geblokkeerd. De eerste helft eindigde doelpuntloos, maar FC Groningen was content met hun prestatie.

Na de pauze hield Groningen de bal, maar Lukkien's team kon geen grote kansen creëren, mede dankzij de sterke verdediging van Emmen. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, leek het een gelijkspel te worden.

Met nog twintig minuten te gaan, bracht trainer Fred Grim aanvaller Parzyszek in om te trachten het tij te keren. Ook Mike te Wierik en Patrick Brouwer werden ingebracht. Dit leidde tot enkele kansen voor Emmen in de laatste minuten, maar geen van hen was echt significant. Groningen leek uitgeput na het energieke spel. Dit gaf FC Emmen meer ruimte, maar ze konden dit niet omzetten in resultaten. Het spel eindigde in een 0-0 gelijkspel.