Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Slechte verliezers FC Volendam slopen Toiletten in Oude Meerdijk

FC Volendam fans zijn slechte verliezers blijkt wel na afloop van de door hun club met 4-1 verloren wedstrijd tegen FC Emmen. Enkele zgn fans hebben zich behoorlijk misdragen in De Oude Meerdijk door enkele toiletten te slopen en meerdere stoeltjes in het uitvak en ook wasbakken gingen eraan.

FC Emmen dus won maandag met 4-1 van FC Volendam aan De Oude Meerdijk, waardoor de club uit Drenthe nu de koploper van de KKD is. Dat schoot bij de uitsupporters duidelijk in het verkeerde keelgat: ze richtten verschillende vernielingen aan in het stadion van Emmen.

"Er is minimaal een dozijn stoeltjes kapot getrapt", vertelt Frank Maatje, de financieel directeur van Emmen, in gesprek met NH Nieuws. "De toiletgroepen bij de heren én de dames zijn vernield. Ik weet niet precies wat het repareren kost, maar je zit al gauw aan een paar duizend euro."

Emmen heeft de vernielingen inmiddels in kaart gebracht, waardoor Volendam binnenkort een schadefactuur op de deurmat kan verwachten. De zakelijk directeur van de club uit Noord-Holland, Richard de Weijze, vertelt op op de clubsite. dat hij baalt van de gebeurtenissen. "Dit is niet des Volendams. De raddraaiers maken met dit gedrag meer kapot dan alleen de materiële schade. We verloren niet alleen de wedstrijd, maar ook een stuk van ons fatsoen."

WhatsApp Image 2022-03-15 at 11.46.02

WhatsApp Image 2022-03-15 at 11.46.02