Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Sjors Ultee: “We zullen mentaal sterk moeten zijn”

Waar de interlandperiode doorgaans goed is voor een iets rustigere week aan het Cambuurplein was dat deze keer wel anders met de operatie van Henk de Jong en de formele opzeggingen van de contracten die voor de datum van 1 april dienen te geschieden. Daags voor het treffen tegen FC Emmen schoven we aan bij hoofdtrainer Sjors Ultee om bij te praten en vooruit te kijken naar wat opnieuw een finale is voor SC Cambuur.

“Het was zeker een bewogen week,” zo trapt Ultee af tegenover de aanwezige journalisten. “Het belangrijkste nieuws is natuurlijk dat de operatie van Henk geslaagd is en dat hij nu hopelijk goed gaat herstellen. De gesprekken met spelers en trainers over de opzeggingen heeft geen gedragsverandering opgeleverd in de groep, het team staat op één en iedereen weet hoe het werkt in het voetbal.”

Voor wat de ziekenboeg van SC Cambuur betreft zijn er een aantal vraagtekens en zekere afwezigen. “Dat eerste geldt vooral voor Mimoun Mahi, die heeft vandaag binnen getraind en is daardoor een twijfelgeval voor morgen. Daarnaast is Roberts Uldrikis helaas teruggekomen met een blessure van zijn interlands en komt de wedstrijd nog iets te vroeg voor Silvester van der Water en Robin Maulun. Wel verheugend om te melden is dat Maxim Gullit weer iets meer met de groep heeft meegedaan en dat is ook zeker voor hemzelf mooi nieuws.”

Dan door naar de wedstrijd van morgen, dat gerust weer een degradatiekraker genoemd kan worden. “Ja, dat is niet voor het eerst dit seizoen, maar klopt natuurlijk helemaal. Zeker ook omdat je weer tegen een directe concurrent speelt. Of de voorbereiding op deze wedstrijd hierdoor anders is? In de basis natuurlijk niet, want ieder duel wil je inhoudelijk zo goed mogelijk voorbereiden. Het verschil zit hem met name in het mentale aspect en op dat gebied zullen we sterk moeten zijn morgen.”

In dat licht beschouwd kiest de oefenmeester mogelijk ook voor een aantal andere spelers in de basisopstelling. “We kiezen vooral voor jongens die topfit zijn en fris aan de aftrap kunnen verschijnen. Het zal ook aankomen op vechtlust en mentale weerbaarheid. Hoe gaan we om met tegenslag en houden we onze rug recht? Dat nemen we allemaal mee in onze keuzes. We hebben iets recht te zetten en dat is het grote doel voor morgen.”

De aftrap van SC Cambuur tegen FC Emmen is morgenavond om 20.00 uur.