Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Robbert de Vos gaat weer voetballen, na een jaar pauze.

Drie seizoen speelde Robbert de Vos eredivisie voetbal bij FC Emmen maar daarna verdween hij zo maar uit het prof voetbal. Robbert de Vos zijn hoogtepunt daarin was zijn goal tegen zijn jeugdliefde Feyenoord in 2019.

Nu concentreert hij zich voornamelijk op zijn eigen drankmerk Baron Spiced Rum en gaat weer voetballen.

Via de jeugd van Feyenoord kwam hij in 2015 samen met Oussama Idrissi bij FC Groningen terecht. In 2018 maakte hij de overstap naar FC Emmen en in 2021 degradeerde hij met de Drenten. Tegen het AD vertelt hij "Na de degradatie moesten we veertig procent van ons salaris inleveren. Toen ben ik gaan nadenken", ik was 25, dan moet je ook realistisch zijn. Wat ga je nog in het voetbal bereiken? Het is maar voor een paar spelers weggelegd om financieel onafhankelijk te worden."

Hij heeft toen een jaartje rust genomen ondanks dat hij diverse aanbiedingen had uit binnen- en buitenland maar hij zegt "Ik wilde het niet meer. De aanbiedingen die ik kreeg, waren simpelweg niet interessant genoeg. Ik wilde mijn nieuwe werk niet opgegeven, dat voelde niet goed. Ik sta nog honderd procent achter die keuze. Natuurlijk, ik krijg vaak vragen of ik het niet mis. Maar ik denk dat dit voor mij de beste keuze was."

Hij gaat nu weer in zijn geboorteplaats Spijkenisse wonen en gaat weer voetballen. Hij gaat spelen bij het naburige BVV Barendrecht dat uitkomt in de derde divisie."Voetbal is echt het mooiste wat er is. Ik heb prachtige dingen meegemaakt die ik nooit meer ga vergeten", aldus De Vos, die zijn werk echter op plek één heeft gezet. "Ik ben zeven jaar van huis geweest om in het noorden te wonen voor voetbal. Dat was het waard, maar ik waardeer het ook heel erg dat ik nu meer vrijheid heb en weer in Spijkenisse kan wonen. Bovendien kan ik het nu weer combineren met een balletje trappen."