Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Rinse Bleeker nieuwe algemeen directeur FC Emmen

FC Emmen meldt op hun website dat De Fries Rinse Bleeker met ingang van 1 juli 2023 de nieuwe algemeen directeur van de club gaat worden. Verder schrijft men daarover. 

Met de komst van Bleeker wordt een belangrijke stap gezet om de organisatie robuuster vorm te geven. Dat is een onmisbare schakel om uiteindelijk de wens en doelstelling van FC Emmen, namelijk het zijn van een stabiele Eredivisie-club, in de komende jaren te kunnen realiseren.

Rinse heeft jarenlange ervaring als bestuurder bij Sportstad Heerenveen. De laatste jaren was hij daar actief als algemeen directeur. In die hoedanigheid heeft hij veel ervaring opgedaan in het besturen van een (top)sportomgeving en hij is bekend op de vele terreinen die voor FC Emmen de komende periode van belang zijn.

Herman Harms: “In de situatie die begin dit jaar is ontstaan hebben we zorgvuldig grote prioriteit gegeven aan de invulling van onze directie. In onze zoektocht naar een algemeen directeur hebben we ons gericht op een verbinder met veel bestuurlijke ervaring en affiniteit met (top)sport. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Rinse deze combinatie hebben gevonden. Daarnaast heeft hij in onze gesprekken getoond te beschikken over dezelfde noordelijke nuchterheid die perfect bij ons past.”

Rinse: “Na een mooie tijd als algemeen directeur bij Sportstad Heerenveen voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik laat met trots een organisatie achter die geheel zelfstandig kan functioneren. Vanaf het eerste gesprek met FC Emmen ben ik enthousiast geraakt door het verhaal en de potentie van de club en ik ben uiterst gemotiveerd om samen met het team bij te dragen aan het realiseren van de ambitieuze doelstellingen.”

Het bestuur en de Raad van Commissarissen van FC Emmen zijn verheugd de komst van Rinse aan te kunnen kondigen en wensen hem veel succes.