Reserves FC Emmen winnen van reserves FC Groningen.

Vanmiddag speelden de reserve teams van FC Emmen en FC Groningen tegen elkaar op De Oude Meerdijk. Deze wedstrijden worden vaker gespeeld door teams en dan spelen in hoofdzaak de reserves van beide teams die de weekend ervoor niet of nauwelijks in actie zijn gekomen.

Vanmiddag stonden de volgende spelers op de lijst:

IMG-20220411-WA0023     20220411_135344

Het eerste wapenfeit in de wedstrijd zagen we in de 13e minuut toen Cyriel Ngonge een vrije trap mocht nemen vanuit de hoek van de zestien meter maar zijn voorzet werd door niemand geraakt en kon keeper Indy Groothuizen de bal makkelijk pakken. Een anatal minuten later een mooie aanval van Groninger zijde via Paulos Abraham en Cyriel Ngonge en die geeft de bal voor en Daleho Irandust kan de bal aannemen en doet dan niet goed want is de bal kwijt maar nadat hij de bal terug kreeg schiet hij met links maar weer is de Emmen goalie paraat. FC Groningen is duidelijk de betere ploeg in het eerste half uur van de wedstrijd en keeper Jan de Boer heeft nog geen schot op doel gehad.

Net voor het half uur een cruciaal moment nadat Melayro Bogarde duidelijk van achteren aangetikt werd door Mitch Apau maar de scheidsrechter zegt dat het een schwalbe was maar dat was absoluut niet zo en zo wordt FC Groningen een strafschop onthouden.

FC Groningen blijft druk uitoefen op de Emmer defensie en komt via Paulos Abraham en Cyriel Ngone aan een gelukkige voorsprong als laatstgenoemde schiet en de bal via een verdediger net naast de goal gaat. In minuut 39 een strakke pass van aanvoerder Daniel van Kaam op Yahya Kalley aan de linkerkant en die geeft de bal voor waar Cyriel Ngonge opduikt en kan uithalen met links maar weer is de bal een prooi voor Indy Groothuizen. Direct daarna op nieuw een aanval van FC Groningen en weer over rechts waar Cyriel Nonge de bal passt op Paulos Abraham en die tikt door op Romano Postema en die kaatst de bal terug en net voordat Paulos Abraham kan uithalen zit er een Emmer teen tussen die de bal tot corner kan verwerken. In minuut 41 een mooie Groninger aanval als Daleho Irandust Melayro Bogarde aan de rechterkant wegstuurt en die geeft de bal goed voor en dan duikt Romano Postema bij de eerste paal op en die kan de bal binnen tikken maar Indy Groothuizen stopt de inzet.

Even later is het wederom Cyriel Ngonge die zich laat zien en vanaf een meter of 18 uithaalt maar de bal vliegt net over de kruising. In minuut 45 het eerste wapenfeit van de thuisploeg als Arnaud Luzayadio op rechts er van tussen gaat en de bal goed voor geeft op Metehan Güçlü en die kan vrij inkoppen maar Jan de Boer red de situatie en dire4ct daarna een schietkans voor Peter van Ooijen maar weer is Jan de Boer paraat. Het zou ook onverdiend zijn geweest als FC Emmen op voorsprong was gekomen want de thuisploeg liet in de eerste helft niet veel zien. Zo gaan beide ploegen met 0-0 rusten.

Bij FC Groningen komt na rust Daleho Irandust niet meer terug en wordt vervangen door Ayoub Haddad en bij FC Emmen is Kian Slor in de ploeg gekomen voor Metehan Güçlü en Remy van Ekeris is gekomen voor Lucas Bernadou.

We zien in de tweede helft een heel ander FC Emmen want de ploeg domineert de tweede helft en direct na rust is het Azzedine Toufiqui die de bal voorgeeft op Kian Slor maar Jan de Boer is net eerder bij de bal om dit gevaar ongedaan te maken. Daarna twee kansjes voor de bezoekers als eerst Ayoud Haddah uit kan halen en iets later trekt Romano Postema vanaf rechts naar binnen maar kan niet doeltreffend uithalen want er zit een Emmer been tussen. Het levert FC Groningen een corner op die voor de goal komt waar Marin Sverko een prima kopkans krijgt maar in geheel vrijstaande positie kopt hij de bal naast.

Bij FC Emmen gaat dan Jan Willen Hofrogge eruit met een lichte blessure en komt Dave Funke voor hem in de plaats. In de 68ste minuut een prachtige actie van Peter van Ooijen die zichzelf keurig vrijspeelt bijna op de achterlijn en schiet de bal in het zijnet. Menig Emmen supporter denkt dat de bal in de goal zit maar helaas voor hun nog niet.

Bij FC Groningen komt dan Alex Mortensen in de ploeg gaat Cyriel Ngonge gaat naar de kant. Een minuut later kan het dan raak zijn als Nathan Nolder helemaal verkeerd uitverdedigd en de bak zo in de voeten plaatst van Azzedine Toufiqui maar die wacht even te lang met schieten waardoor Holder de bal kan blokken. In de 70ste minuut een prima redding van Jan de Boer op een net zo prima schot van Peter van Ooijen en de Groniger goalie kan de bal net met de vingertoppen over tikken. FC Emmen begint de druk echt op te voeren op de Groninger goal.

Beide ploegen gaan dan nog eens wisselen en bij de thuisploeg komt Bai Kamara erin voor Arnaud Luzayadio en bij de gasten komt Maxim Mariani voor Nathan Holder. Even later komt bij FC Emmen dan nog Guus Offerhaus voor Mitch Apau.

In minuut 81 zien we dan toch een doelpunt als Remy van Ekeris de bal vanaf links voorgeeft en de bak wordt keurug binnen getikt door invaller Bai Kamara en dat betekent de 1-0.

Direct daarna komen bij FC Groningen nog Tika de Jonge en Sebastian Tounekti voor Romano Postema en Paulos Abraham. In de slotminuut is het Maxim Mariani die in de fout gaat en bijna kan Kian Slor daarvan profiteren maar hij heeft de pech dat Jan de Boer paraat is en net eerder bij de bal is. Daar blijft het dan bij en zo wint FC Emmen deze oefenwedstrijd met 1-0. Eeb wedstrijd met twee gezichten want in de eerste helft was FC Groningen de betere ploeg maar in de tweede helft was FC Emmen dat.

Fotoreportage is gemaakt door Lute Kiers van Sport en Media Noord.

Foto's bij Reserves FC Emmen winnen van reserves FC Groningen.