Reserves FC Emmen kunnen niet winnen in Heerenveen

FC Emmen 2 heeft maandagmiddag op bezoek bij sc Heerenveen 2 met 2-1 verloren. De ploeg van Casper Goedkoop moest minimaal gelijkspelen om de Friezen in de poule onder hen te houden en daarmee een volgend thuisduel af te dwingen, maar liet dat helaas na.

Lentini Caciano stond na lang blessureleed weer eens in de basis. De reserves begonnen met name in het eerste halfuur uitstekend en kwamen na een kwartier spelen via Azzeddine Toufiqui dan ook verdiend op voorsprong. Hij schoot een goede voorzet vanuit de aanname binnen. Kansen bleven komen, met name dankzij een goed spelende Jeff Hardeveld. Daaruit werd echter niet gescoord en dus beloonde de ploeg zich maar minimaal.

Heerenveen gooide het systeem ietwat om en kreeg daardoor meer grip op de wedstrijd. Emmen leverde vervolgens aan de rechterkant de bal in en zodoende stond door een verdekt schot van Siem de Jong de stand weer op 1-1. Even later in de eerste helft volgde ook nog de 2-1 van Filip Stevanovic, waardoor de wedstrijd weer helemaal op zijn kop stond.

In de tweede helft waren er via Joël van Kaam en Remi van Ekeris nog behoorlijke mogelijkheden voor FC Emmen, maar helaas leverde het geen doelpunten op. Goedkoop over de wedstrijd: “Al met al was het qua kansenverhoudingen in de tweede helft te weinig om aanspraak te mogen maken op de overwinning. De jongens hadden zich veel meer moeten belonen. Het is zonde dat we hier verliezen.”

FC Emmen 2: Groothuizen; Luzayadio (65. Carty), Miguel, Dirksen (85. Dijk), Hardeveld; Hoffrogge (70. Kamara), Bernadou, Toufiqui; Caciano (46. Van Ekeris), Slor, Van Kaam.

Basisopstelling sc Heerenveen 2: Bekkema; Akujobi, Van Ottele, Van der Veldt, Woudenberg; Al Hajj, De Jong, Zaal; De Wilde, Stevanovic, Nunumete.