Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Reactie van o.a. Rinse Bleeker over ontslag Fred Grim

Het Dagblad van het Noorden publiceerde gisteren eens tuk over het op non-actief zetten van trainer Fred Grim en zijn assistent Erwin van Breugel. Daarin noteerde het medium dat Fred Grim er zelf nog alle vertrouwen in had dat hij het kon omkeren bij de Drenten en dat ze nog de play-offs zouden halen onder zijn leiding. Zo ver kwam het dus niet want op dinsdagmorgen, terwijl de selectie een vrije dag had, hoorden beide heren dat FC Emmen zonder hun verder gaat.

Voor de trainer was dit een hard gelag want de vorige week leverde hij tegen zijn zin in al zijn functie van Technisch manager in en die wordt overgenomen door Nico Haak. Algemeen directeur Rinse Bleeker reageerde als volgt “We vonden dat we actie moesten ondernemen omdat er onvoldoende vertrouwen was dat men de doelstelling, halen van de play-offs, nog gehaald zou worden. Hoe pijnlijk dit ook is voor Fred Grim en Erwin van Breugel we zagen het niet meer zitten, wij hadden niet het gevoel dat men het nog zou kunnen omdraaien.” Volgens het DvhN hing deze beslissing al even in de lucht en Bleeker zei dat het seizoen al wisselvallig is. “We hebben goede wedstrijden gespeeld die we niet wonnen en andersom ook maar de laatste weken zagen we niet de progressie die we wilden zien en we behaalden ook niet de gewenste resultaten en daar gaat het uiteindelijk om en daar is de trainer verantwoordelijk voor”. Voor Bleeker is dit de eerste keer dat hij ene trainer moet ontslaan en daar zei hij over “Ik draag verantwoordelijkheid bij FC Emmen en die heb ik genomen. Het neemt niet weg dat ik het lastig vond want ik heb heel prettig met Fred Grim samengewerkt. Hij is een pure professional en een hele harde werker die er alles aan heeft gedaan. Ik neem hem niets kwalijk maar ik zit hier om harde keuzes te maken in het belang van de club”.

Het was ook duidelijk dat er bij de supporters en sponsors van FC Emmen weinig vertrouwen meer was in Fred Grim en ook intern bij de club werd dat vertrouwen steeds minder. Debet daaraan waren de vele wisselingen constant in de basis bij het eerste team en ook binnen de spelersgroep ontstonden haarscheurtjes volgens met medium.
Dagblad van het Noorden heeft Fred Grim ook om een reactie gevraagd maar de trainer wilde zelf niet reageren maar dat hij het zwaar had de laatste weken dat was duidelijk aan hem te zien. Al weken zit hij tegen een griep aan maar hij ging maar door en nam niet de tijd om uit te zieken. Rinse Bleeker wil geen mededelingen doen over het gesprek tussen hem en de trainer “Dat houd ik even tussen ons maar hij was uiteraard teleurgesteld en hij wilde dit niet maar zag ook wel de feiten onder ogen. Dan gaat het er vrij zakelijk aan toe en dat weet Fred ook al zorgt zijn mentaliteit er wel voor dat hij toch graag had willen slagen hier”.

De selectie ,die dus genoot van een vrije, dag kreeg via de groepsapp van teammanager Antoine van der Linden te lezen dat de trainer op non-actief gezet was. Mike te Wierik reageerde daar op en zei “Een heel vervelende situatie dit en dit gun je niemand, zeker niet vanuit menselijk oogpunt. Wij als spelersgroep waren hier helemaal niet mee bezig en zaten nog middenin de teleurstelling van de nederlaag tegen Jong AZ. Ik neem voetbal altijd mee naar huis”zei de routinier.
Mike te Wierik had op persoonlijk vlak geen enkel probleem met Fred Grim en zei “ Fred Grim is gewoon een heel aardige en capabele man die zijn hele ziel en zaligheid in de club stopte. Daar kun je alleen maar bewondering voor hebben en ook omdat hij twee functies tegelijk vervulde. Ook Erwin van Breugel heeft goed werk geleverd en we hebben voor de winterstop een prima serie neergezet. Toen speelden we nog om de eerste plaats in de stand en daarna is het als ene kaartenhuis in elkaar gestort. En dat dit. Het is hoe het gaat in de voetballerij en dit is ook weer zo’n dag”. Mike te Wierik vindt ook dat de spelersgroep in de spiegel moet kijken “ Daar had ik het ook met onze aanvoerder Maikel Kieftenbeld over en het lag zeker niet alleen aan de trainers. Wij hebben zelf ook dingen niet goed gedaan. Wat kan een trainer eraan doen als iemand zijn man laat lopen of een verkeerde pass geeft. Je had misschien ook vijf spelers kunnen ontslaan maar zo werkt dat niet in het wereldje”.

Marc Hegeman de enige overgebleven assistent staat vanaf nu voor de groep en ondertussen kijkt de club hoe het nu verder moet. Rinse Bleeker zegt “We willen geen overhaaste beslissingen nemen maar we willen wel tegelijkertijd doorpakken we gaan kijken wat voor nu het beste past”.
Aanstaande vrijdag treft FC Emmen op De Oude Meerdijk MVV Maastricht en op die wedstrijd staat heel veel druk want er zal hoe dan ook gewonnen moeten worden. Dan passeert FC Emmen de Limburgers weer op de ranglijst. Mike te Wierik zei “Het is een must win wedstrijd want als we die wedstrijd winnen staan we er weer goed voor”.