Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Piotr Parzyszek en Michael Heylen vinden het niet erg dat Fred Grim ontslagen is

FC Emmen spelers Piotr Parzyszek en Michael Heylen vinden het niet erg dat Fred Grim is ontslagen bij FC Emmen. Dat ligt er natuurlijk aan dat beide heren volgens hun teveel op de bank zaten.
De heren zeiden tegen RTV Drenthe "De keuze van de trainer moet je respecteren. Dat hebben we ook gedaan, maar lastig was het wel. Ik vind dat ik veel eerder weer een basisplaats had moeten krijgen", zegt Parzyszek. “Het heeft me best pijn gedaan. Helemaal toen ik afgelopen maandag bij Jong AZ als topschutter ineens derde spits bleek en pas in de 90e minuut mocht invallen bij een achterstand van 3-2.'

Beide heren hadden wel gehoopt op een soort van schokeffect in de wedstrijd tegen MVV Maastricht maar dat gebeurde niet want FC Emmen verloor met 1-3.

Piotr Parzyszek zei daarover "Onnodig, niet voor het eerst dit seizoen. Er was eigenlijk niet zoveel aan de hand. We speelden een redelijke eerste helft waarin we eigenlijk een marge van twee doelpunten hadden moeten hebben en in de tweede helft is hun eerste schot op doel meteen raak. Daarna bleek dat het zelfvertrouwen enorm broos is en dat de negatieve spiraal lastig in één keer te doorbreken is. Door de nederlaag zijn we afhankelijk van andere ploegen om de play-offs te halen, maar ik weiger om de handdoek te gooien. Ik ben ervan overtuigd dat wij alle vier resterende duels kunnen winnen en laten die clubs om ons heen dat dan ook maar eens doen. Ik moet dat allemaal nog maar eens zien, maar één ding staat als een paal boven water en dat is dat ik alles zal geven zolang ik bij deze club onder contract sta."

De Belgische verdediger Michael Heylen complimenteerde Marc Hegeman over de manier waarop de interim trainer het team had voorbereid en zei "Marc heeft ons prima voorbereid op het duel en het ging ook zeer behoorlijk. We scoorden op een mooi moment en op een geweldige manier de 1-0, maar na de gelijkmaker gingen de koppies bij enkele spelers hangen. Dat mag niet gebeuren. Het was 1-1 en we zaten nog volop in de wedstrijd." Bij de fans en sponsors van FCC Emmen vraagt men zich af of de club niet al eerder afscheid had moeten nemen van Fred Grim want nu staat er heel veel druk bij de nieuwe trainers Alfons Arts en Michel van Oostrum. "Ik heb bij Sparta meegemaakt dat het goed uitpakte bijvoorbeeld, maar dat zullen we snel genoeg weten. Als spelersgroep hebben we maar één ding te doen en dat is alles geven en het maximale eruit halen. We mogen de moed niet opgeven. Er kan nog van alles gebeuren. Ik heb gekkere dingen meegemaakt" zei Heylen.

 

Bron: RTV Drenthe