PECH VOOR ONDER 18, WINST VOOR ONDER 15

FC Emmen O18 verloor in een knotsgek duel op De Oude Meerdijk met 2-3 van FC Volendam O18. De Emmenaren kwamen met 0-3 achter, knokten zich terug maar raakten tijdens de wedstrijd maar liefst vijf keer het aluminium. In de tiende minuut kwamen de gasten uit Volendam op een 0-1 voorsprong. Tien minuten later was Gijs Bolk namens FC Emmen O18 dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot eindigde op de lat. Even later raakte Cesar Martinez ook het houtwerk. Een paar minuten voor de rust scoorde FC Volendam O18 wel, waardoor er een geflatteerde 0-2 ruststand op het scorebord stond. FC Emmen O18 begon goed aan de tweede helft en zette FC Volendam O18 onder druk. Maar van dichtbij raakte Cesar Martinez opnieuw de lat. Twintig minuten voor tijd leek FC Volendam O18 de wedstrijd te beslissen met de 0-3, die uit een rebound viel. ‘Leek’, want FC Emmen O18 knokte zich terug en was tien minuten voor tijd eindelijk trefzeker. Tim Lemmen bleef rustig en schoot oog in oog met de doelman binnen. Een paar minuten was dezelfde Tim Lemmen dichtbij de 2-3, maar opnieuw stond de lat in de weg. Een minuut later viel alsnog de 2-3; Mido Hamelynck bracht met nog een aantal minuten te gaan de marge op één. FC Emmen O18 speelde alles of niets, waardoor doelman Mike ten Brinke een aantal keren moest ingrijpen. Diep in blessuretijd had invaller Dave Smid de 3-3 op zijn schoen, maar van dichtbij raakte hij voor de vijfde keer deze middag het houtwerk. Al met al een ongelukkige middag en nederlaag voor FC Emmen O18.

FC Emmen O16 ging op bezoek bij PEC Zwolle O16 en verloor met duidelijke cijfers. In Zwolle werd het 3-0. De ploeg van trainer Ommar Jager kwam nooit echt goed in de wedstrijd. De 3-0 nederlaag was geflatteerd, maar wel verdiend. FC Emmen O18 kon eigenlijk geen moment aanspraak maken op de drie punten, aldus trainer Jager.

FC Emmen O15 begon Divisie 5 op De Oude Meerdijk met een overwinning. De ploeg van trainer Robin Poeste was met 4-1 te sterk voor Heerenveense Boys O15. De Emmenaren begonnen goed aan de wedstrijd maar zagen dat de tegenstander fysiek sterker waren dan tegenstanders voor de winterstop in Divisie 6. FC Emmen O15 was met name met loopacties in de diepte gevaarlijk. Door doelpunten van Gracjan Szurko en Driven Drenthe ging onze Onder 15 rusten met een 2-0 voorsprong. In de tweede helft werd het spel minder en kwam Heerenveense Boys O15 met een raak afstandsschot terug in de wedstrijd, 2-1. FC Emmen O15 pakte het weer op en won door treffers van Aymen Nurhussen en Coen de Bruine uiteindelijk met 4-1. De gasten uit Heerenveen eindigden overigens met tien man na een directe rode kaart.

FC Emmen O14 speelde de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles O14 en verloor met 3-0. In de eerste helft vielen er nog geen doelpunten, maar in de tweede helft ging het mis. Gelijk na rust viel de 1-0 en vervolgens vielen er nog twee tegentreffers.

FC Emmen O13 nam het thuis op tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam en verloor met 1-3. De gasten uit Rotterdam gingen met een 0-1 voorsprong de rust in. FC Emmen O13 begon goed aan de tweede helft en kwam via een doelpunt van Sem Hoekstra langszij. Ondanks het goede begin kwam Sparta Rotterdam O13 weer op voorsprong en in de eindfase viel ook nog de 1-3, waardoor de punten naar Rotterdam gingen.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. Beide teams namen het op tegen sc Heerenveen. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.