Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Ook Piotr Parzyszek moet FC Emmen verlaten.

En een derde speler die FC Emmen gaat verlaten want vandaag kreeg spits Piotr Parzyszek te horen dat er voor hem geen plaats meer is bij de Drentse club. Hij zei daarover tegen RTV Drenthe “Het was een heel kort gesprek. De club wil een andere koers varen en gaat met name verjongen, zo werd me verteld. Of ik het jammer vind? Op zich wel want ik heb het enorm naar mijn zin bij FC Emmen maar ook privé. Ik hoop vooral dat het de club voor de wind zal gaan volgend seizoen en dat de fans zo snel mogelijk weer eredivisievoetbal zien in De Oude Meerdijk. Of dat kan zonder ervaren spelers vraag ik me wel af, maar ze zullen vast weten waar ze mee bezig zijn."

Piotr Parzyszek werd geboren in het Poolse Toruń en begon met voetballen bij de VV Eldenia. Via Vitesse voetbal academie en ESA Rijkerswoerd kwam hij in 2007 bij De Graafschap terecht. In 2014 vertrok hij naar Engeland en ging spelen bij Charlton Athletic en via Sint Truiden in België, het Deense Randers FC, wederom De Graafschap, PEC Zwolle, Piast Gliwice In Polen en het Italiaanse Frosinone Calcio kwam hij terecht bij het Poolse Pogoń Szczecin het Spaanse Leganés en sinds dit seizoen dus bij FC Emmen.

Bij FC Emmen kreeg hij rugnummer 9 zoals voor een echte spits hoort.

Hij weet nog niet waar zijn toekomst ligt en dat zal de toekomst uit gaan wijzen. Hij zet tegen RTV Drenthe "We gaan nu eerst genieten van een welverdiende vakantie. Er zijn al een paar interessante opties voorbij gekomen, maar dit seizoen heeft me geleerd dat ik een weloverwogen keuze moet maken."

"Het moet een club zijn die op een manier speelt waarin ik in mijn kracht kan komen", zegt hij tot slot. "En of dat nu in Nederland is of in het buitenland, is me om het even."