Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Ook Maikel Kieftenbeld moet FC Emmen verlaten.

Het lijkt wel een leegloop bij FC Emmen want nu krijgt aanvoerder Maikel Kieftenbeld ook geen nieuwe aanbieding van de Drentse club en zal de club dus gaan verlaten. Kieftenbeld zelf wilde wel graag blijven, ook in de wetenschap dat hij salaris moest inleveren. Kieftenbeld zegt zelf dat hij zeer verrast was door de mededeling.
 

Screenshot_20240604_204756_Instagram

De in Lemelerveld geboren Maikel Kieftenbeld maakt in 2008 zijn debuut in het betaalde voetbal bij Go Ahead Eagles. In 2010 stapte hij over naar FC Groningen waar hij tot 2015 in totaal 235 officiële wedstrijden speelde en met de Trots van het Noorden won hij in 2015 de KNVB beker, als aanvoerder ook nog Daarna heeft hij nog Europees voetbal gespeeld met FC Groningen.

Daarna, in 2015, trok hij de Noordzee over en ging naar Engeland waar Birmingham City FC zijn nieuwe club werd. In 2021 maakte hij de stap naar Milllwall FC en kwam in 2022 naar FC Emmen. Over zijn stap naar FC Emmen zei hij toen tegen RTV Drenthe “Ik vind het tijd om terug te keren naar Nederland. FC Emmen is een mooie club met ambitie en ik hoop hier met mijn ervaring belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg in de eredivisie". Hij begon heel slecht bij de Drenten want in de eerste competitiewedstrijd tegen PSV scheurde hij zijn kruisband af en was het seizoen direct voorbij voor hem. FC Emmen degradeerde toen na de tweeluik met Almere City en speelde dus KKD.
Na een seizoen niet gevoetbald te hebben stond hij er vanaf minuut één dit seizoen. Nadat FC Emmen in de play-offs werd uitgeschakeld is men bij de club dus bezig aan een grote opschoning in de selectie lijkt het wel.