Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Onfortuinlijke nederlaag voor FC Emmen ondanks sterke debuut van Huijzer

FC Emmen werd gisteravond met 2-0 verslagen door De Graafschap in de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker. Het spel ging gelijk op maar de thuisploeg viel uiteindelijk in het voordeel uit. Ondanks de eliminatie, kon Jasper Huijzer zijn officiële debuut maken voor FC Emmen.

Het publiek op De Vijverberg zag FC Emmen met veel balbezit in de eerste helft. De Graafschap wachtte geduldig en speelde op de counter. Emmen kregen een kans om vroeg te scoren via Robin Schouten, maar zijn poging ging voorbij het doel en er was geen Drentse speler in de buurt om bij te sturen. Het eerste gevaar van De Graafschap kwam even later met een krachtig schot van buiten het strafschopgebied door Philip Brittijn, maar Eric Oelschlägel kon het schot stoppen.

Hoewel we veel balbezit hadden, hadden we moeite om grote kansen te creëren. Beide teams creëerden niet veel, maar de thuisploeg nam de leiding toen Levi Schoppema's voorzet via Schouten ongelukkig in eigen doel viel; 1-0. Kort na het openingsdoelpunt werd de score bijna verdubbeld toen Joran Hardeman de bal van dichtbij kreeg, maar Oelschlägel, die sterk stond te keepen, had een antwoord.

De tweede helft begon met twee wissels voor Emmen. Jeff Hardeveld en Piotr Parzyszek bleven in de kleedkamer, terwijl Lorenzo Burnet en Ahmed El Messaoudi het veld betraden. Emmen begon iets sterker, maar leed ook veel balverlies.

Na ongeveer een uur kreeg De Graafschap een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Ingevallen speler Simon Colyn vuurde de bal hard in de Drentse muur en dit leverde verder geen gevaar op. Daarna was het aan Emmen om de gelijkmaker te zoeken. Rui Mendes leverde de bal aan Ben Scholte na een individuele actie en Scholte schoot zonder aarzeling hard, maar keeper Thijs Jansen kon de bal net tot hoekschop verwerken.

Fred Grim bracht in de slotfase nog twee verse wissels in het spel en Huijzer kwam binnen de lijnen en maakte zijn officiële debuut voor FC Emmen. Kort na zijn inval viel hij op door gevaarlijk te zijn. Na een dribbel gaf hij een harde voorzet en de bal ging bijna in eigen doel via een been van De Graafschap, maar hun keeper kon de bal op tijd stoppen.

Het laatste moment van Emmen was ook de grootste kans van de wedstrijd. Schouten zette Mendes in een kansrijke positie met een precieze pass, maar de bal die El Messaoudi schoot raakte het aluminium. Emmen zocht volop de aanval waardoor De Graafschap kon uitbreken en Colyn de wedstrijd besliste met een hoog schot in het doel; 2-0.