O13 DOET GOEDE ZAKEN, O18 VERLIEST

FC Emmen O21 verloor zaterdag op De Oude Meerdijk met grote cijfers van Almere City O21. De ploeg van trainer Nico Haak verloor met 1-8 en is door de nederlaag gedegradeerd naar Divisie 2. FC Emmen O21 moest winnen om nog kans te maken op handhaving, maar dat lukte niet. De gasten uit Almere scoorden in de 9e minuut de 0-1 en na een halfuur spelen stond het al 0-3. Helemaal toen Almere City FC O21 nog voor rust de 0-4 scoorde. In de blessuretijd van de eerste helft wist FC Emmen O21 via Joey Roufs toch nog wat terug te doen, waardoor de teams gingen rusten met een 1-4 tussenstand. In de tweede helft scoorde Almere City FC O21 viermaal waardoor het uitliep naar een 1-8 overwinning. Door de nederlaag speelt FC Emmen O21 in het nieuwe jaar een niveau lager. Op zaterdag 17 december speelt het nog één keer in Divisie 1 tegen Feyenoord O21.

FC Emmen O18 is al een tijdje gedegradeerd naar Divisie 3 maar wist vorige week wel te winnen van koploper FC Utrecht O18. Zaterdag was Vitesse O18 op De Oude Meerdijk de tegenstander. Ondanks de vele grote kansen verloor FC Emmen O18 uiteindelijk met 1-4 . Al in de vierde minuut kwam Vitesse O18 op een 0-1 voorsprong, maar even later stond het alweer gelijk. Cesar Martinus zag de doelman van de gasten te ver uit zijn doel staan en schoot de bal even voorbij de middellijn op prachtige wijze binnen. Toch maakte Vitesse O18 amper vijf minuten later alweer de 1-2. Dit was tevens de russtand, mede omdat Jamario Oort oog in oog met de doelman niet wist te scoren. Gelijk na rust kwam Vitesse O18 op een 1-3 voorsprong. FC Emmen O18 kreeg een aantal goede kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar het was niet scherp in de afronding. Uiteindelijk scoorde Vitesse O18 nog wel een keer, waardoor de 1-4 eindstand op het scorebord stond. Op zaterdag 17 december speelt FC Emmen O18 de laatste wedstrijd in Divisie 2 tegen Almere City FC O18.

FC Emmen O16 nam het bij vv Emmen op tegen Fortuna Wormerveer O16. De tegenstander ontving kampioen FC Emmen O16 op prachtige wijze met een erehaag. De ploeg van trainer Ommar Jager, die overigens afwezig was door ziekte, speelde een moeilijke wedstrijd maar wist wel met 1-0 te winnen. Aanvoerder Raff ten Voorde kopte in de zeventiende minuut raak en dit bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd. Op zaterdag 17 december speelt FC Emmen O16 nog één keer in Divisie 4, dan staat de uitwedstrijd tegen Almere City O16 op het programma.

FC Emmen O15 is kampioen geworden! Lees hier het wedstrijdverslag.

FC Emmen O14 heeft het lastig in Divisie 3. Zaterdag verloor het voor de vijfde keer op rij. Deze keer waren de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen O14 te sterk op De Oude Meerdijk, het duel eindigde in een 0-5 nederlaag. Ondanks de nederlaag deed FC Emmen O14 niet heel veel onder voor de Friezen, aldus trainer Harold Wekema. Met name in het fysieke deel was SC Heerenveen O14 de betere.

FC Emmen O13 deed uitstekende zaken in Divisie 2. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten won bij AFC O13 met 1-2 en staat met nog één wedstrijd te spelen bovenaan. In Amsterdam kwam FC Emmen O13 al snel op een 1-0 achterstand, maar de Emmenaren herstelden zich knap en kregen vanuit een goede aanval na acht minuten een penalty toegewezen. Spits Noa de Jonge schoot vanaf elf meter raak. FC Emmen O13 ging door en kwam in de 25e minuut via een doelpunt van Guido Mulder op een 1-2 voorsprong. In de tweede helft controleerde FC Emmen O13 de wedstrijd en kwamen de drie punten niet meer in gevaar. Pepijn Schuurs had nog de 1-3 op de schoen, maar hij miste. In het laatste kwartier ging AFC O13 één op één spelen, maar de overwinning werd over de streep getrokken. FC Emmen O13 speelt op zaterdag 17 december de kampioenswedstrijd tegen FC Groningen O13. Mocht concurrent FC Twente/Heracles O13 komende donderdag tijdens de inhaalwedstrijd bij AFC O13 punten verspelen, is de titel en promotie naar Divisie 1 al een feit.