Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Miguel Araujo gaat FC Emmen verlaten en verkast naar de MLS

Miguel Araujo gaat FC Emmen verlaten en gaat tekenen bij de Amerikaanse MLS club Portland Timbers. FC Emmen en de Amerikanen zouden al rond zijn over de transfer. Araujo is in Minnesota en zal snel tekenen. De nieuwe club van Araujo speelt op het hoogste niveau in Amerika en bezet op dit moment de tiende plaats. Trainer Giovanni Savarese reageerde als volgt op het aantrekken van Araujo " We zijn heel blij dat we een leider in onze defensie erbij krijgen".

De inmiddels 28 jarige Miguel Araujo kwam in 2019 in Drenthe en speelde 102 wedstrijd voor FC Emmen waarin hij 11 keer scoorde. Hij begon zijn carrière in zijn geboorteland Peru bij Cobresol FBC en via Sport Huancayo kwam hij in 2013 bij Rode Ster Belgrado in Servië. Daar kwam hij niet of nauwelijks in actie waardoor hij snel weer terugkeerde naar Peru en ging spelen voor Alianza Lima. Na een verhuurperiode bij het Argentijnse Club Atletico Talleres, liep zijn contract bij Alianza Lima in 2019 af.

In oktober dat jaar sloot hij bij FC Emmen en tekende daar een contract. Op 1 december maakte hij zijn debuut voor FC Emmen en vanaf dat seizoen miste hij geen minuut meer tot de competitie afgebroken werd wegens de coronaperiode. Op 22 februari 2020 maakte hij zijn eerste doelpunt voor Emmen in de 4-2 overwinning op Willem II. Op 11 maart werd bekend dat Araujo zijn contract had verlengd tot de zomer van 2022. Het seizoen erop miste hij slechts één wedstrijd en was hij driemaal aanvoerder bij afwezigheid van Michael de Leeuw. Tussen 4 december 2020 en 9 januari 2021 scoorde hij vier doelpunten in vijf wedstrijden, maar desondanks stond Emmen tot de 27'ste speelronde laatste. Tot de 22'ste speelronde pakte het slechts zes punten. Met zeven overwinningen en drie gelijke spelen in de laatste twaalf wedstrijden trok het een ware eindsprint. Uiteindelijk eindigde Emmen zestiende, met evenveel punten als en een minder doelsaldo dan nummer vijftien Willem II, waarna het in de play-offs verloor van NAC Breda.

Met nog één jaar op zijn contract was het de verwachting dat Araujo net als landgenoot Sergio Pena zou vertrekken, maar zijn vertrek bleef uit. Hij was in het seizoen 2021/22 met 29 wedstrijden en vijf goals een belangrijke speler in het kampioenschap en de directe promotie dat seizoen. Na het kampioensfeest kondigde FC Emmen aan dat het aflopende contract van Araujo met twee jaar was verlengd tot de zomer van 2024.

Nu gaat de international van Peru FC Emmen echt verlaten.