Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Michael Brouwer winnaar Tonny van Leeuwen trofee

De winnaar van de Boeren-Box Tonny van Leeuwen trofee 2021-2022 is bekend. Hoewel er nog wedstrijden gespeeld moeten worden, is Michael Brouwer van FC Emmen niet meer in te halen. Komende vrijdag zal hij rondom de wedstrijd FC Emmen - ADO Den Haag het prestigieuze beeld in ontvangst nemen.

Meer informatie over de trofee en het illustere rijtje winnaars:

Ter nagedachtenis aan Van Leeuwen werd vanaf 1972 de trofee voor de minst gepasseerde doelverdediger in het Nederlandse betaalde voetbal naar hem vernoemd. Het bronzen beeldje was een initiatief van het voetbaltijdschrift VI. Na het seizoen 1986/87 stopte Voetbal International met de Tonny van Leeuwen trofee Eind 2016 nam de Supportersvereniging FC Groningen het initiatief om de trofee nieuw leven in te blazen waarna de trofee vier keer is uitgereikt. Sinds begin 2020 gaat de trofee onder de sponsornaam Boeren-Box Tonny van Leeuwen-trofee door het leven.

De winnaars die ooit de prijs wonnen:

Piet Schrijvers, Heinz Stuy, Azing Griever 2x, Harry Schellekens, Bert van Geffen, Dick Beukhof, Jan van Beveren, Eddy Treijtel, Edward Mergod, Jan Nederburgh, Pim Doesburg, Joop Hiele. Jan van Grinsven, Hans van Breukelen 2x, André Onana 2x, Jeroen Zoet, Marco Bizot, Jay Gorter