Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Kian Slor door FC Emmen geschorst

De 19 jarige huurling Kian Slor lijkt bij FC Emmen zijn eigen glazen te hebben ingegooid. De Drentse club verwijt Kian Slor niet eerlijk te zijn geweest over een coronabesmetting en heeft hem daardoor geschorst.

Kian Slor miste door de schorsing de wedstrijden tegen Jong PSV, Jong FC Utrecht en zal ook de kraker van vanavond tegen FC Volendam en de wedstrijd van zaterdag a.s. uit tegen VVV Venlo aan zich voorbij moeten laten gaan. Na de wedstrijd tegen VVV Venlo zit zijn schorsing erop en mag hij weer aansluiten bij de selectie van Dick Lukkien. Tot die tijd traint hij mee met de beloften van FC Emmen en afgelopen zaterdag speelde hij mee in de uitwedstrijd tegen De Graadschap o21.

Kian Slor melde zich enige tijd geleden ziek met coronagerelateerde klachten en de club adviseerde hem om thuis te blijven en een PCR test te gaan doen. Volgens Kian Slor was deze test positief en zou hij dus corona hebben. Toen de club hem echter om het bewijs van de uitslag vroeg gaf Slor aan dat hij hiervan geen bevestiging had gekregen.

Bij de club roken ze onraad en besloten met Slor in gesprek te gaan waarbij Slor meerdere keren aangaf de waarheid te spreken. Echter bestonden er bij de club twijfels over de woorden van de speler en omdat Slor nog steeds geen positieve test resultaat kon overleggen aan de club besloot de club hem te schorsen. Slor is dit seizoen voor deze vermeende besmetting al eens eerder geveld te zijn geweest door corona.

Kian Slor heeft de schorsing geaccepteerd en wil verder niet op deze kwestie ingaan en ook trainer Dick Lukkien wil niet reageren op dit verhaal en verwijst door naar technisch manager Michel Jansen. Die laat weten dat de straf voor zich spreekt. Of Kian Slor na zijn schorsing nog speelminuten zal gaan maken in het eerste elftal van FC Emmen moet blijken. In principe keert Slor na diet seizoen terug naar FC Groningen alwaar hij nog tot 2025 onder contract staat.

Bron: Jonathan Ploeg, DvhN