Jeugdploegen FC Emmen ongeslagen dit weekend

FC Emmen O21 pakte zaterdag de eerste overwinning in Divisie 2. Na het doordeweekse gelijke spel tegen Roda JC O21 zegevierde de ploeg van trainer Nico Haak met 1-2 bij Vitesse O21. In Arnhem kwam FC Emmen O21 in de achtste minuut op een 0-1 voorsprong. Uit de omschakeling gaf Jan Quispel de bal goed voor waarna Yassine Bouchnafa binnen kon koppen. Vijf minuten voor de rust werd het 0-2, opnieuw uit de omschakeling. Uit een voorzet van Joey Roufs maakte Yassine Bouchnafa zijn tweede treffer van de middag. Na ruim een uur spelen kwam de thuisploeg toch terug in de wedstrijd en werd het 1-2. Vervolgens hield doelman Max Wolfs zijn doel schoon, waardoor de punten mee gingen in de bus terug naar Drenthe.

FC Emmen O18 ontving op De Oude Meerdijk de leeftijdsgenoten van VVV-Venlo en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De gasten uit Venlo kwamen in de 23e minuut op een 0-1 voorsprong dankzij een schitterende vrije trap. Een paar minuten later stond het alweer gelijk. Uit een voorzet van Cesar Martinez kopte Tim Lemmen de 1-1 binnen. Dit was tevens de ruststand. Na een uur spelen kwam VVV-Venlo O18 voor de tweede keer op voorsprong. Tien minuten voor tijd bepaalde Jan Doldersum de eindstand op 2-2.

FC Emmen O15 ging op bezoek bij DVS’33 in Ermelo en kende een makkelijke middag. Het team van trainer Robin Poeste begon goed aan de wedstrijd met een hoog tempo en veel aanvallen. Door doelpunten van Danoa Siahaya, Gracjan Szurko en een eigen doelpunt was de ruststand al 0-3. In de tweede helft was het spel minder maar werd er toch nog vier keer gescoord. Dankzij treffers van Aymen Nurhussen, Coen de Bruine, Driven Drenthe en Amadou Doumbouya werd het uiteindelijk 0-7.

FC Emmen O14 wist sinds lange tijd weer te winnen. De ploeg van trainer Harold Wekema won met 0-3 van Cambuur O14. Door een doelpunt van Youssef Karamou ging FC Emmen O14 in Leeuwarden rusten met een 0-1 voorsprong. In de tweede helft maakte Youssef Karamou zijn tweede treffer van de middag waardoor de voorsprong verdubbeld werd. Levi Lenssen bepaalde de eindstand op 0-3. Na afloop dus eindelijk weer blije en lachende gezichten bij de Emmenaren.

FC Emmen O13 boekte op De Oude Meerdijk een knappe zege op Ajax O13-2. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten was met 3-0 te sterk voor de Amsterdammers. FC Emmen O13 begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam door een doelpunt van Senna Veldhuijzen van Zanten binnen de minuut al op een 1-0 voorsprong. Binnen het kwartier werd de voorsprong verdubbeld door een rake kopbal van Niek Imming. In de tweede helft probeerde Ajax O13-2 terug te komen in de wedstrijd, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Tien minuten voor tijd besliste Bram Berckenkamp de wedstrijd door de 3-0 te maken.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. Beide teams namen het op tegen De Graafschap. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.