Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Jan Julius Dirksen wil minuten maken bij FC Emmen

Jan Julius Dirksen heeft de afgelopen twee seizoen weinig echte wedstrijd minuten gemaakt en hoop daar dit seizoen verandering in aan te brengen. De van Jong Ajax naar FC Emmen overgestapte centrale verdediger hoopt dit seizoen zijn debuut te kunnen maken in de eredivisie. In de tot nu toe gespeelde wedstrijden maakt de 19 jarige wel indruk bij FC Emmen.

Hij tekende in Januari een contract tot medio 2023 aan de Oude Meerdijk met nog een optie voor een extra jaar.  

De race om de Keuken Kampioen Divisie-titel volgde hij vanaf de zijlijn. "Je moet niet vergeten dat Emmen vorig seizoen in de winning mood zat. Als nieuwkomer zonder ervaring is het dan niet gemakkelijk om je 1-2-3 in het elftal te spelen. Ik moet geduldig zijn", vertelt hij aan het AD.

De verdediger houdt echter vertrouwen in het sportieve plan dat Emmen bij zijn komst heeft opgesteld. "Ik leer hier elke dag. Ervaren jongens als Jeroen Veldmate en Miguel Araujo nemen me bij de hand. Los daarvan voel ik me hier thuis", klinkt het. In de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie seizoen heeft hij in elk geval de kans gekregen om zich te laten zien. "Ik krijg van trainer Dick Lukkien de kans om me te laten zien. Nu is het aan mij om hem te overtuigen van mijn kunnen. Als ik speel, moet ik er staan." Door de blessures van Jeroen Veldmate en het feit dat Miguel Araujo nog steeds in Peru zit geeft hem de mogelijkheid om iedere wedstrijd te spelen tot nu toe.

Dirksen heeft zijn doelen bij moeten stellen toen hij niet aan spelen toekwam bij Jong Ajax. "Natuurlijk spat dan een droom uiteen. Je wilt naar de Johan Cruijff ArenA, dat is altijd mijn doel geweest. Tegelijkertijd weet je dat de concurrentie bij Ajax niet misselijk is. Maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden", klinkt het. Dirksen is echter dankbaar voor zijn tijd op De Toekomst. "Ik heb in Amsterdam een geweldige tijd gehad. Ajax was de beste leerschool die ik mij kon wensen."