Heeft FC Emmen het lek nog niet boven?

Ze dachten dat men bij FC Emmen het lek boven had na een reeks van nederlagen maar na twee winstpartijen op rij volgde weer een nederlaag in Venlo. Hebben ze het lek nog niet boven?

Vanaf het begin zette VVV Venlo hoog druk en daar had FC Emmen het heel moeilijk mee en de opbouw van de Emmenaren had daar geen antwoord op. Het voordeel voor FC Emmen was dat door het hige druk zetten er ruimte achter de Venlose defensie kwam te liggen en Mike te Wierik maakte daar gebruik van en stuurde Vicente Besuijen weg en die kwam in kansrijke positie maar zijn schit werd geblokt. Langzaam aan ebte de druk van de thuisploeg weg en zodoende kwam FC Emmen ook aan voetballen toe. Kansen kwamen er niet en in het restant van het eerste bedrijf zorgden alleen schoten van VVV-aanvallers Michalis Kosidis en Magnus Kaastrup voor gevaar. Zo bleef het bij de 0-0 bij rust.

In de tweede helft begon de thuisploeg prima want na een minuut of vijf kopt spits Michalis Kosidis de bal op het aluminium maar in de rebound werkt hij de 1-0 binnen. Al snel was Besuijen tweemaal dichtbij de gelijkmaker, maar eerst raakte hij een bal van Robin Schouten niet lekker en een minuut later was VVV-doelman Delano van Crooij er net op tijd bij om te voorkomen dat hij een steekpass van Ben Scholte tot doelpunt kon promoveren.
FC Emmen ging daarna op jacht naar de gelijkmaker maar tot echt grote kansen kwamen de Drenten niet. In de slotfase van de wedstrijd leek FC Emmen de unieke kans te krijgen op de gelijkmaker als Vicente Besuijen in de zestien meter onderuit ging en scheidsrechter Laurens Gerrets naar de stip wees, strafschop dus. Tien ging de assistent scheidsrechter er zich mee bemoeien en tork de scheidsrechter de strafschop weer in. Dit leidde tot veel onbegrip bij de Emmenaren.
In de laatste minuten was het alles of niets voor Emmen. Met debutant DJ Buffonge in de ploeg en met naast Maarten Pouwels ook Piotr Parzyszek in de spits, werden de ballen er vanaf de zijkant ingepompt. Eén keer leek de bal goed te vallen, maar Maarten Pouwels werkte de voorzet van Bradley van Hoeven over het doel. In de slotseconden viel nog de 2-0 toen Pepijn Doesburg plotseling oog in oog stond met Eric Oelschlägel en de bal in de goal stiftte. Zo ging FC Emmen met een nederlaag terug naar Emmen.

VVV-Venlo: Dalenao van Crooij; Moreno Rutten (Diego van Zutphen), Rick Ketting, Roel Janssen, Simon Janssen; Elias Sierra (Pepijn Doesburg), Richard Sedlácek; Milan Robberechts (Martijn Berden), Levi Smans, Magnus Kaastrup (Mohammed Odriss); Michalis Kosidis.

FC Emmen: Eric Oelschlägel; Robin Schouten, Mike te Wierik, Dennis Vos, Jeff Hardeveld (Julius Dirksen); Maikel Kieftenbeld, Lucas Bernadou (DJ Buffonge); Vicente Besuijen, Ben Scholte (Piotr Parzyszek), Desley Ubbink ( Bardley van Hoeven); Joey Konings (Maarten Pouwels)

Scheidsrechter: Laurens Gerrets

Gele kaart(en) VVV Venlo: Pepijn Doesburg

Gele kaart(en) FC Emmen: Robin Schouten, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld