Geen bekerstunt FC Emmen o18 tegen Ajax o18

FC Emmen o18 moest op de dinsdagavond naar Amsterdam reizen want op De Toekomst wachtte Ajax o18 op de ploeg van Albert Jan van Oosten. Het betrof een wedstrijd in de kwartfinale van het bekertoernooi. De thuisploeg was uiteraard de favoriet want men staat op plaats 1 in de hoogste competitie van Nederland voor de o18 teams.

Op Sportpark De Toekomst kwam FC Emmen O18 al na vijf minuten spelen op een 1-0 achterstand. Doelman Kevin Norder schoot de bal bij het wegschieten tegen Ajax-spits Zakaria Ouazane aan, waarna de bal in het doel vloog. FC Emmen O18 had het in de beginfase moeilijk met het tempo van de Amsterdammers. In de negentiende minuut volgde dan ook de 2-0. Op aangeven van Damián van der Vaart (zoon van) was Kayden Wolff trefzeker. Ondanks de twee tegentreffers gaven de Emmenaren niet op. In de 29e minuut viel zelfs de 2-1. Na een ingestudeerde corner scoorde Jorn Hekkert in de korte hoek. Even later was Chiel Sunder dichtbij de 2-2, maar zijn schot ging rakelings naast de paal.

In de tweede helft waren de beste kansen voor FC Emmen O18. Twintig minuten voor tijd had Chiel Sunder opnieuw de 2-2 op zijn voet, maar deze keer ging de bal van dichtbij over. Even daarvoor bracht doelman Kevin Norder nog goed redding op een hard schot. Na een voorzet van Jorn Hekkert kon de bal in de slotfase nog op de stip, maar de scheidsrechter zag de vermeende handsbal over het hoofd. Aan de andere kant kwam FC Emmen O18 nog goed weg. Een vrije trap van de thuisploeg werd van richting veranderd en spatte uiteen op de lat. In de negentigste minuut moest FC Emmen O18 na een tweede gele kaart voor Wesley Kuiper nog verder met tien man. Maar zelfs na de rode kaart was de Drentse storm nog niet voorbij. Na een flitsende aanval kwam de bal in de 98e minuut voor de voeten van invaller Gijs van Limbeek, maar zijn schot werd gekeerd door de Ajax-doelman. Uit de laatste hoekschop van de wedstrijd kopte de mee naar voren gekomen doelman Kevin Norder de bal nog bijna binnen, waarna direct het laatste fluitsignaal klonk.

De spelers van FC Emmen O18 lagen verslagen op de grond, maar kunnen terugkijken op een zeer goede wedstrijd. Helaas was het net niet goed genoeg voor een plek in de halve finale.

Opstelling FC Emmen O18: Kevin Norder, Taron Ruigrok (81. Gijs van Limbeek), Merijn Mink, Gijs Bolk, Jesper Mosselaar, Stan van Manen, Dim Otten, Wesley Kuiper, Lars Miedema (71. Rinse Sietsma), Jorn Hekkert, Chiel Sunder (81. Huub Kerkdijk).