Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Fred Grim reflecteert op Tilburg nederlaag en kijkt vooruit naar FC Eindhoven

 

FC Emmen speelt vrijdagavond weer in het zuiden van het land als de ploeg op bezoek gaat in het Jan Louwers stadion tegen FC Eindhoven. Na drie overwinningen leed de ploeg van Fred Grim de vorige week een nederlaag in Tilburg. Fred Grim zei over die nederlaag “Die nederlaag is best wel binnengekomen bij ons, moet ik eerlijk zeggen. We hadden er vooraf veel meer van verwacht. Als je kijkt naar het voetbal dat we op de mat hebben gelegd, hadden we wel de eerste goal kunnen maken. Als we die maken, denk ik dat wij de ploeg zijn die de overwinning over de streep trekt. Uiteindelijk was de 3-0 wat geflatteerd”, vervolgt de kersverse grootvader Grim (hij werd vorige week opa van zijn eerste kleinkind). “Uiteindelijk maken zij de kansen wel af, wij niet. Dat moet natuurlijk wel anders. Ik heb al het hele seizoen gezegd dat iedere ploeg van elkaar kan winnen in deze competitie. Dat was bij onze wedstrijd in Tilburg ook het geval, het had beide kanten op kunnen vallen.”

Over FC Eindhoven zei de trainer “Eindhoven heeft wel een ander soort speelwijze dan de meeste clubs in de competitie. Ze spelen het liefst met vijf man achterop. Dat wil niet zeggen dat ze niet willen voetballen, want ze hebben in een aantal wedstrijden laten zien dat ze dat goed kunnen. We zullen sowieso weer volle bak moeten gaan. Het zal zeker niet eenvoudig zijn om deze uitwedstrijd over de streep te trekken”.

Of Jorrit Smeets inzetbaar is dat is nog een twijfelgeval en niet inzetbaar in Jasper Huijzer en Charli Landu is op de weg terug.