FC Emmen worstelt naar 1-0 overwinning in thuiswedstrijd tegen Jong PSV

Na de moeizame maar verdiende winst in Helmond van afgelopen vrijdag moesten de mannen van Fred Grim het vanavond in eigen huis opnemen tegen de talenten van PSV. Door de schorsing van Julius Dirksen, na zijn rode kaart in Helmond, mocht de man die dertien jaar in de PSV jeugdopleiding speelde Dennis Vos zijn plekkie innemen. Ondanks dat Jong PSV woensdag a.s. weer een Youth-League wedstrijd heeft tegen Sevilla uit komt de ploeg met een sterk team naar Emmen maar ook heeft het jonkies van 16 en 17 jaar op de bank zitten.

De eerste echte kans in de wedstrijd is in de 14e minuut als Michael Heylen in de fout gaat en Jason van Duiven de kans geeft om te schieten maar zijn schot gaat net over. Jong PSV is niet bang en neemt veelal het initiatief in de wedstrijd. FC Emmen heeft het erg moeilijk in de eerste 20 minuten en is nog niet in de buurt geweest van de goal van doelman Niels Schiks.

In de 22ste minuut krijgt FC Emmen een cadeautje als de Drent in Eindhovense dienst Tygo Land de bal van veel te ver terug wil spelen op zijn doelman en Piotr Parzyszek heeft dat door en kan de bal onderscheppen en alleen op Niels Schiks af maar schiet de bal dan tegen de goalie aan. Wat een kans was dit voor de thuisploeg. Een minuut of vier later is het aan de andere kant bijna raak als Jong PSV met prachtig voetbal de bal krijgt bij Emmanuel van de Blaak en die schiet maar goalie Jan Hoekstra kan het schot keren. Hier komt FC Emmen goed weg. In de 31ste minuut een kansje voor Jeff Hardeveld die eerst de bal laag voorgeeft vanaf links en die voorzet word niet goed verwerkt door Niels Schiks en dan kan Jeff Hardeveld zelf schieten maar schiet dan in het zijnet.

Direct daarna een kans voor de Eindhovense jonkies maar Iggy Houben ziet zijn inzet net naast de goal van Jan Hoekstra gaan. FC Emmen zet dan even aan maar tot een echte kans komt het niet. Aan de andere kant wel als via een snelle omschakelmoment Mohamed Nassoh heel eenvoudig Michael Heylen uitspeelt en dan kan schieten maar zijn schot gaat net over. Zo is Jong PSV de ploeg die het gevaarlijkste is in deze eerste helft en het een niet goed spelend FC Emmen het heel moeilijk maakt.

Of het aan een donderspeech van trainer Fred Grim heeft gelegen of aan de twee wissels die hij doorvoerde in de rust maar FC Emmen begint heel sterk aan de tweede helft en komt binnen twee minuten al op 1-0 als Desley Ubbink de bal achter de verdediging geeft , na dom balverlies van Mohamed Nassoh, op Rui Mendes en die schiet diagonaal binnen.

In de 52ste minuut weer een kans voor de gasten en kan Tygo Land schieten maar een Emmen been veranderd het schot tot hoekschop. Aan de andere kant is het dan bijna raak uit een hoekschop maar Mike te Wierik schiet de bal op het been van de keeper.

In de 64ste minuut een counterkans voor de gasten en net als Jevon Simons schiet word het schot gekraakt en kan Jari Vlak de bal met de borst terugspelen op Jan Hoekstra. Jason van Duiven krijgt ook nog een goede kans en het is duidelijk dat FC Emmen nog niet van Jong PSV af is. De gasten uit Eindhoven blijven gevaarlijk en krijgen mogelijkheden op de gelijkmaker. Mohamed Nassoh moet dan eigenlijk de gelijkmaker scoren als hij de bal in de 16 meter krijgt van Iggy Houben en tijd genoeg heeft om te schieten maar schiet te snel en daardoor gaat de bal over. Patrick Brouwer krijgt nog een goede schietkans maar ook zijn schot gaat over. Een kans voor Iggy Houben zien we nog maar ook die gaat niet binnen. Joey Konings moet dan in de 89ste minuut de wedstrijd in het slot gooien maar alleen voor de keeper mist hij, wel een prima redding trouwens van de goalie van Jong PSV.

Zo blijft het dan bij de magere en moeizame 1-0 winst voor FC Emmen en kan het zich gaan opmaken voor de topper tegen Willem II van a.s. vrijdag.

Opstelling FC Emmen: Jan Hoekstra, Mike te Wierik, Michael Heylen, Dennis Vos, Jeff Hardeveld, Lucas Bernadou (Jorrit Smeets), Jari Vlak (Maikel Kieftenbeld), Desley Ubbink, Rui Mendes (Ben Scholte), Piotr Parzyszek (Joey Konings), Ahmed el Messaoudi (Patrick Brouwer)

Opstelling Jong PSV: Niels Schiks, Reda el Melaini, Emmanuel van de Blaak, Matteo Dams, Fredrik Oppegård, Jevon Simons, Mohamed Nassoh, Tygo Land, Jamal Gonzaga (Nicolas Verkooijen), Jason van Duiven, Iggy Houben

Scheidsrechter: Kevin Puts

Gele kaart(en) FC Emmen: Mike te Wierik, Jeff Hardeveld

Gele kaart(en) Jong PSV: Tygo Land