FC Emmen wint weer, nu is Jong Ajax de pineut, 2-1.

Eindelijk is het dan zover. Een vol Oude Meerdijk in Emmen vanavond en dan voor de wedstrijd tussen de nummers 2 en 4 in de KKD FC Emmen en Jong Ajax. Hier hebben zowel de supporters als spelers en staf lang op gewacht en vanavond mocht het dan weer. Nu maar hopen dat het voor altijd zo blijft. Wil FC Emmen de aansluiting houden met koploper FC Volendam is winst noodzakelijk. FC Emmen treft vanavond een heel Jong Ajax, een gemiddelde leeftijd van 18,9 jaar.

Reda Kharchouch

Wissels: Kyan van Dorp, Max Wolfs, Jeff Hardeveld, Leonel Miguel, Mitch Apau, Arnau Luzayadio, Lucas Bernadou, Azzedine Toufiqui, Ben Scholte, Rui Mendes, Mart Lieder, Metehan Güçlü

Screenshot_20220225-190801_Twitter  Screenshot_20220225-190931_Twitter

Opstelling Jong Ajax:

Calvin Raatsie

Liam van Gelderen, Enric Llansana, Nordin Musampa, Youri Baas

Youri Regeer, Kristian Hlynsson, Kian Fitz-Jim

Sontje Hansen, Christian Rasmussen, Jaydon Banel

Wissels: Joey Roggeveen, Naci Ünüvar, Donny Warmerdam, Steven van der Sloot, Anass Salah-Eddine, Ar’Jany Martha, Gibson Yah, Gabriel Osei Misehouy, Silvano Vos, Tristan Gooijer

20220225_200040  20220225_195954

Clay Ruperti is hedenavond de scheidsrechter en om 20.00 gaf hij het signaal voor het begin van de wedstrijd, na een prachtige sfeeractie van de Emmen supporters. Een wedstrijd tussen twee ploegen die het meeste balbezit hebben in de KKD.

De eerste kans in de wedstrijd is voor de gasten en dan al in de 3e minuut als Youri Regeer in balbezit komt en de bal vanaf rechts voorgeeft en dan kan Kristian Hlynsson net niet de bal intikken.

In de 8e minuut lijkt de thuisploeg op voorsprong te komen als een aanval over de rechterkant via Keziah Veendorp en Peter van Ooijen via Reda Kharchouch voor de voeten komt van Ole Romeny en die tikt de bal in de goal maar hij staat helaas buitenspel. In de 13e minuut een grote kans voor de gasten als Youri Regeer zo maar ineens geheel vrij opduikt, na een prachtige lange pass van Youri Baas, voor Michael Brouwer en de inzet van Regeer komt tegen Michael Brouwer aan en daar komt FC Emmen goed weg.

FC Emmen heeft het in het eerste kwartier best moeilijk met de jonge gasten uit Amsterdam. In de 16e minuut komt ineens Ole Romeney vanaf rechts naar binnen na een lange bal van achteren en schiet zo maar ineens uit een moeilijke hoek en de bal beland op de buitenkant van de paal.

In de 30ste minuut eindelijk weer een mogelijkheid voor de thuisploeg als Jassin Assehnoun de bal vanaf links voorgeeft op Peter van Ooijen die in komt glijden maar net te kort komt om de bal binnen te glijden. FC Emmen komt langzaam aan beter in de wedstrijd nadat de eerste 25 minuten duidelijk in Amsterdams voordeel waren en Jong Ajax voetbalde iets makkelijker en konden makkelijker de vrije man vinden.

In de 35ste minuut moet Michael Brouwer weer handelend optreden als weer Youri Regeer vrij in de Emmer ‘16” komt en kan schieten maar de Emmer goalie red bekwaam. Even later is het Jaydon Banel die Keziah Veendorp uitkapt en de bal voorgeeft maar is het Sontje Hansen die kan koppen maar dat is niet de beste kopper en daarom gaat de bal naast. In de 40ste minuut weer een mogelijkheid voor de thuisploeg als Jassin Assehnoun de bal krijgt en met een hakje de mee opgekomen Lorenzo Burnet inspeelt en die schiet en via een Ajax been gaat de bal net over de kruising. Er komt dan 1 minuut blessuretijd bij en in die blessuretijd is het Jari Vlak die de bal verkeerd terugspeelt op Jeroen Veldmate en daar zit Christian Rasmussen tussen en die stuurt direct Sontje Hansen weg en die kan uithalen van randje 16 en laat Michael Brouwer kansloos en zo staat het 0-1. Zo gaan beide ploegen met de 0-1 stand rusten.

Trainer Dick Lukkien grijpt in de rust in en brengt Mart Lieder en Rui Mendes in de ploeg en dan blijven Peter van Ooijen en Ole Romeny in de kleedkamer achter. Het lijkt erop dat FC Emmen in een 442 systeem gaat spelen nu met dus Mart Lieder en Reda Kharchouch voorop. In de 55ste minuut slalomde Jassin Assehnoun door de defensie van Ajax en haalt dan ineens uit en kan keeper Calvin Raatsie redding brengen maar niet veel later is het dan raak als Sontje Hansen de bal op het middenveld verspeelt aan Jassin Assehnoun en die geeft de bal achter de defensie op Mart Lieder en die schiet tegen de keeper op en in de rebound is het Reda Kharchouch die de bal binnenkopt, 1-1.

20220225_200036

Direct daarna krijgt FC Emmen een vrije trap op randje 16 die Miguel Araujo neemt en via een Ajax rug en keeper Calvin Raatsie komt de bal op de lat en in de rebound kan Jari Vlak nog koppen maar zijn kopbal is te slap. Youri Regeer krijgt dan een gele kaart na protesteren.

In de 60ste minuut krijgt Liam van Gelderen een gele kaart na een pittige tackle op Jassin Assehnoun.

In de 63ste minuut is het Naci Ünüvar die bij Ajax binnen de lijnen komt voor Jaydon Banel en bij zijn eerste balcontact krijgt Naci Ünüvar een schietkans maar het schot wordt geblokt. In de 65ste minuut komt bij FC Emmen Azzedine Toufiqui in de ploeg voor Jari Vlak. Nog maar aanvallende wissels van Dick Lukkien. Direct daarna is het FC Emmen dat een vrije trap krijgt na een overtreding op Mart Lieder en die neemt de bal snel en speelt de bal op rechts op Rui Mendes die net bij de bal kan voordat de uitkomende Ajax keeper de bal kan pakken maar de bal gaat er niet in maar daar is dan Reda Kharchouch nog en die schiet wel de 2-1 binnen.

In de 71ste minuut een mooie aanval van Jong Ajax als Liam van Gelderen een prachtige pass geeft op de vrijstaande en inkomende Kristian Hlynsson en die kan de gelijkmaker maken maar daar is dan weer Michael Brouwer die red, geweldige redding van de Emmer goalie. Jong Ajax zet dan wel even aan en FC Emmen krijgt de bal moeilijk uit de eigen 16 meter.

In de 76ste minuut wisselt Dick Lukkien nog eens en brengt hij Lucas Bernadou voor Reda Kharchouch en Jong Ajax wisselt ook en zij brengen Silvano Vos voor Nordin Musampa.

In de 84ste minuut krijgt Jong Ajax een corner en de bal komt achterin waar Liam van Gelderen de bal kan inschieten maar met een katachtige reactie is het weer Michael Brouwer die red. Wat een geweldige keeper heeft FC Emmen toch want dit was de kans op de gelijkmaker voor Jong Ajax.

Mitch Apau komt in de 87ste minuut nog bij FC Emmen in de ploeg en hij komt voor Jassin Assehnoun en bij Jong Ajax komt Gabriel Osei Misehouy voor Sontje Hansen. Direct daarna krijgt Jong Ajax een corner vanaf de linkerkant en dan komt Enric Llansana inlopen maar de centrale verdediger kopt de bal net naast. Wat een spanning in deze tweede helft.

Er komen dan 4 minuten extra tijd bij terwijl Mart Lieder dan geblesseerd buiten de lijnen ligt en zwaait dat hij echt een blessure heeft maar de scheidsrechter doet niks want hij ligt buiten de lijnen. Rui Mendes krijgt dan nog een gele kaart voor het wegtrappen van de bal nadat de scheidsrechter floot voor een vrije trap van Jong Ajax. Het levert allemaal niks meer op en zo wint FC Emmen met hangen wurgen deze wedstrijd. Een prachtige wedstrijd hebben de mensen gezien vanavond op De Oude Meerdijk.