FC Emmen wint voor de 6e keer op rij.

Screenshot_20220204-145716_Instagram

Vanavond op De Oude Meerdijk een kraker in de periodestand als de nummers 1 en 2 FC Emmen en TOP Oss in het strijdperk treden. FC Emmen heeft 12 punten uit 4 wedstrijden en de Ossenaren hebben 12 punten uit 5 wedstrijden. Als FC Emmen de wedstrijd wint vanavond neemt het in de periodestand afstand van TOP Oss. Bij FC Emmen maakt vaanvond nieuwe aanwinst Ole Romeny zijn basisdebuut en dan gaat ten koste van Rui Mendes.

Opstelling FC Emmen:

Michael Brouwer

Keziah Veendorp, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate, Jeff Hardeveld

Oussama el Azouzzi, Jari Vlak

Ole Romeny, Peter van Ooijen, Jassin Assehnoun

Reda Kharchouch

Wissels: Indy Groothuizen, Wouter Sibon, Mitch Apau, Leonel Miguel, Arnaud Luzayadio, Joel van Kaam, Lucas Bernadou, Ben Scholte, Azzedine Toufiqui, Kian Slor, Rui Mendes, Mart Lieder

Opstelling TOP Oss:

Norbert Alblas

Ilounga Pata, Lorenzo Piqué, Jan Lammers, Niels Fleuren

Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik, Joshua Sanches

Justin Mathieu, Kaj Tejan, Jearl Margaritha

Wissels: Lars van Meurs, Stephen Buyl, Dean Guezen, Roshon van Eijma, Grad Damen, Richonell Margaret, Mees Gootjes, Franslyn Nsingi, Yannick Leliendal, Kyvon Leidsman

Scheidsrechter hedenavond was Robin Hesgens en na het prachtige statement van de spelers #Stadionsvol en een eerbetoon aan de onlangs overleden Wim Jansen mochten de gasten uit Oss de wedstrijd in gang zetten. Gelukkig weer met een beetje publiek alleen lang niet genoeg natuurlijk alleen in Den Haag snappen ze dat niet.

20220204_200042

In de1e minuut moest Michael Brouwer al reddend optreden na een schot van Rick Stuy van den Herik en dat deed de Emmer goalie bekwaam. In de 4e minuut kreeg Jassin Assehnoun een schietkans maar zijn schot werd geblokt door Lorenzo Piqué.

TOP Oss zat er goed fel op in het begin en probeerde FC Emmen al vroeg onder druk te zetten en daar moest FC Emmen zich onderuit voetballen. Wat de ploeg normaal gesproken goed kan.

Van de andere kant was het FC Emmen dat TOP Oss snel onder druk zette bij het uitverdedigen en daar hadden de bezoekers best wel moeite mee. FC Emmen nam gaandeweg het eerste kwartier het heft in handen in de wedstrijd.

In de 25ste minuut gaat Kaj Tejan wel erg hard door op Peter van Ooijen en krijgt daarvoor een terechte gele kaart. Een aantal minuten daarvoor gaf hij aan de zijlijn ook al eens een onnodige duw in de rug van Jeff Hardeveld. De spits staat dus op scherp.

FC Emmen is de betere ploeg maar het wachten is nog op grote kansen want die creëren ze nog niet. De grootste kans zien we in de 35ste minuut en die is niet voor de thuisploeg maar de gasten krijgen een grote kans als vanaf links Jearl Margaritha de bal scherp voorgeeft en Justin Mathieu vrij komt voor de goal maar de bal niet goed raakt maar achter hem komt nog Joshua Sanches die de bal binnen kan tikken en via de kluts gaat de bal bijna nog binnen maar weer is het de Emmer goalie die redding brengt. In de tegenaanval krijgt FC Emmen een kans als Jassin Assehnoun vanaf rechts de bal terugspeelt op Peter van Ooijen en die kan schieten maar een prima redding van de Osse keeper die de bal naast tikt. Dit moet een corner voor FC Emmen worden alleen scheidsrechter Robin Hesgens geeft een doeltrap. Fout van de beste man.

FC Emmen blijft de druk opvoeren en de gasten komen er nauwelijks meer uit. In de 40ste minuut gaat Jassin Assehnoun weer gemakkelijk liggen in de 16 als hij de bal op buikhoogte aangespeeld krijgt van Keziah Veendorp en hij wordt eventjes geraakt maar niet erg genoeg voor een strafschop.

In de 44ste minuut een pass van Keziah Veendorp op Reda Kharchpouch en die geeft de bal met een prachtige voetbeweging mee aan Ole Romeny en die kapt zijn man uit en schiet in de korte hoek maar keeper Alblas kan redding brengen via de paal en een corner tot gevolg. Vanuit die corner en aanval komt de bal in de laatste minuut voor de voeten van Jassin Assehnoun en die brengt de bal in de 16 en via het hoofd van Miguel Araujo en een verdediger komt de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Jari Vlak en die schiet via de keeper de verdiende voorsprong voor FC Emmen binnen, 1-0. Dat was tevens het laatste van de eerste helft en zo gaan beide ploegen met de 1-0 stand naar de kleedkamer.

Twee ongewijzigde ploegen beginnen aan de 2e helft. In de 2e minuut weer een moment waarbij de scheidsrechter misschien niet goed optreed als de bal voor de goal komt en Reda Kharchouch wil koppen maar dan een forse duw in de rug krijgt van Jan Lammers en daar had misschien een strafschop voor gegeven mogen/moeten worden. In de aanval daarop lijd Keziah Veendorp balverlies als hij verkeerd inspeelt op Oussama el Azouzzi en via de rechterkant de bal komt bij Lion kaak en die ziet de geheel vrijstaande Jearl Margaritha staan en speelt hem de bal toe en die schiet door de benen van Michael Brouwer de 1-1 binnen. Balverlies van Keziah Veendorp en dan laat hij zijn man helemaal vrij staan en zo komen de gasten langszij. Keziah die een prima eerste helft speelde gaat nu dus in de fout.

In de 66ste minuut krijgt ook FC Emmen een cadeautje nadat het eerst een cadeautje aan TOP Oss gaf als een aanval van FC Emmen al ten einde is maar dan is het Joshua Sanches die heel laks en laconiek voor zijn eigen verdediging loopt met de bal aan de voeten en met een sliding tikt Jeff Hardeveld de bal voor de voeten van Sanchez weg en komt de bal pardoes voor de voeten van Reda Kharchouch en die bedenkt zich geen seconde en haalt direct uit en via de binnenkant van de paal gaat de bal binnen en zo staat het 2-1.

Dat is dan ook de laatste actie van Reda Kharchouch want hij gaat net als Miguel Araujo naar de kant en komen Mart Lieder en Arnaud Luzayadio binnen de lijnen.

Daardoor verhuist Keziah Veendorp naar het centrum en gaat Arnaud Luzayadio op de back positie spelen.

TOP Oss brengt dan in de 77ste minuut een debutant binnen in de lijnen in de persoon van Yannick Leliendal want hij komt in de ploeg voor oud Emmenaar Niels Fleuren. Ook Dick Lukkien wisselt een paar minuten later en brengt dan Azzedine Toufiqui en Rui Mendes voor Peter van Ooijen en Ole Romeney.

In de 84ste minuut krijgt FC Emmen een corner aan de rechterkant van het veld en die wordt genomen door Azzedine Toufiqui en die brengt de bal prima en scherp voor op het hoofd van de geheel vrijstaande Oussama el Azouzzi en die kopt de 3-1 binnen en hij maakt, net als zijn broertje onlangs bij FC Dordrecht, zijn eerste goal in het betaald voetbal. Dan lijkt de wedstrijd ook beslist.

Joshua Sanches krijgt in de 90ste minuut nog een domme gele kaart als hij het niet eens is met een beslissing van de scheidsrechter en de bal weggooit. Pure frustratie van de speler van TOP Oss. Er komen dan 3 minuten extra tijd bij en in die drie minuten gebeurt niets meer en zo wint FC Emmen voor de 6e keer op rij een wedstrijd. Dat is sinds september 2002 niet meer gebeurt. Ook doet FC Emmen natuurlijk prima zaken in de strijd om rechtstreekse promotie en voor de stand in de periode.