FC Emmen wint voor de 5e keer op rij in de competitie

Een topwedstrijd vanmiddag in de KKD als FC Emmen op bezoek gaat in het van Donge en de Roo Stadion bij Excelsior, de nummers 2 en 4 van de KKD. Eindelijk na lange tijd zat er weer publiek op de tribunes. FC Emmen heeft 2 punten meer dan Excelsior. De wedstrijd in Emmen was FC Emmen veel en veel beter dan de gasten maar door een goal van oud Emmenaar Thijs Dallinga wonnen de Rotterdammers met 0-1. Vanavond moeten beide ploegen winnen om nog een beetje in het spoor te blijven van koploper FC Volendam. Bij FC Emmen misten zo wie zo Lucas Bernadou, Lorenzo Burnet, Teun Bijleveld, Lentini Caciano en Peet Bijen.

Opstelling Excelsior:

Stijn van Gassel

Siebe Horemans, Redouan el Yaakoubi, Sven Nieuwpoort, Brandon Ormonde Ottewil

Kenzo Goudmijn, Joshua Eijgenraam, Mats Wieffer, Julian Baas

Reuven Niemeijer, Thijs Dallinga

Wissels: Bo Geens, Nathan Tjoe A On, Abdallah Aberkane, Nikita Vlasenko, Marouan Azarkan, Michael Chacõn, Couhaib Driouech, Raphaël Eyongo

Opstelling FC Emmen:

Michael Brouwer

Arnaud Luzayadio, Keziah Veendorp, Jeroen Veldmate, Jeff Hardeveld

Oussama el Azouzzi, Jari Vlak

Rui Mendes, Peter van Ooijen, Jasin Assehnoun

Reda Kharchouch

Wissels: Indy Groothuizen, Kyan van Dorp, Mitch Apau, Leonel Miguel, Azzeddine Toufiqui, Joël van Kaam, Willem Hoffroge, Ben Scholte, Ole Romeny, Mart Lieder, Jeredy Hilterman, Kian Slor

Richard Martens is door de KNVB naar Rotterdam gestuurd om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

De eerste echte dreigende moment zien we van de thuisploeg in de 9e minuut als Jari Vlak vanaf het middenveld Mats Wieffer laat lopen en die kan de bal voorgeven waar Thijs Dallinga geheel vrijstaat maar nog net kan Keziah Veendorp redding brengen. In de 12e minuut is FC Emmen gevaarlijk als keeper Stijn van Gassel de bal uitspeelt naar Mats Wieffer maar die krijgt direct Peter van Ooijen in zijn nek en die ontfutselt hem de bal en direct uithaalt en van Gastel de bal niet kan klemmen en Rui Mendes een hakje geeft op Reda Kharchouch maar die is net te laat bij de bal en kan Sven Horremans de bal net voor de lijn  wegschieten.

In de 21ste minuut een speldeprik van de thuisploeg als Kenzo Goudmijn doorgaat na een pass van Reuven Niemeijer maar zijn schot is te slap zodat Michael Brouwer makkelijk kan redden.

Ronde 25ste minuut zet Excelsior meer aan en is de ploeg wat dreigender als FC Emmen en vanuit een corner en klutssituatie komt dan in de 27ste minuut de bal maar zo voor de voeten van Matis Wieffer die vanaf een meter of 14 kan uithalen maar zijn schot wordt door een Emmen been geblokt want anders was de bal gevaarlijk richting de hoek gegaan.

In de 37ste minuut eens weer wat actie in de wedstrijd als Sven Horremans op rechts er vandoor gaat en de bal voorgeeft op Thijs Dallinga maar die raakt de bal niet goed en zo gaat de bal naast.

De eerste gele kaart in de wedstrijd is voor Arnaud Luzayadio als hij veel te laat is met een tackle op Brandon Ormonde Ottewil. Vlak voor rust komt Excelsior nog een keer eruit via de linkerkant maar echt gevaarlijk is dit ook niet en zo. Zo kabbelt de eerste helft naar het einde en een saaie eerste helft mag je zeggen. FC Emmen dat ook heel slordig speelt en aanvallend veel te traag speelt. De stand is bij rust dan ook 0-0.

Twee ongewijzigde teams betraden het strijdperk voor de 2e helft. Nu maar kopen op meer daadkracht van de Emmenaren in deze 2e helft. FC Emmen begint sterk aan de 2e helft en krijgt ook de eerste kans als Peter van Ooijen vaanf de rechterkant naar binnen trekt en de bal inspeelt op Jari Vlak en die schiet en viavia  komt de bal dan bij Rui Mendes en die schiet ook en dat wordt geblokt en dan kan Jassin Assehnoun nog schieten maar ook dat schot wordt geblokt en dan komt de bal weer bij Jari Vlak en die schiet dan weer en gaat de bal via via naast. Het leek wel een schiettent. Direct daarna een goede aanval van de thuisploeg als Sven Horremans de bal voorgeeft en Reuven Niemijer geheel vrijstaand bij de eerste paal kan schieten maar hij raakt de bal verkeerd en zo gaat de bal naast.

In de 58ste minuut een goede actie van Reda Kharchouch als die ingespeeld wordt op een meter of 14 van de goal en dan wegdraait bij zijn tegenstander en uithaalt maar van Gassel kan het schot keren.

In de 63ste minuut gaat Dick Lukkien wisselen en brengt hij nieuwkomer Ole Romeny voor de tegenvallende Rui Mendes. Direct daarna een prima uithaal van Jari Vlak van een meter of 18 maar zijn schot zeilt net over de goal.

In de 70ste minuut 2 wissels bij Excelsior en komen Nathan Tjoe A On en Marouan Azarkan in het veld voor Brandon Ormonde Ottewil en Kenzo Goudmijn.

In de 72ste minuut wordt Jari Vlak aangespeeld op het middenveld en hij passt de bal op Peter van Ooijen en met een mooie schijnbeweging gaat hij een verdediger voorbij in de zestien meter en hij lijkt dan uit te gaan halen maar wacht nog even en passt dan op Jassin Assehnoun en die net als die wil uithalen lijkt hij geraakt te worden door Mats Wieffer en hij gaat liggen en de scheids fluit dan voor een strafschop, na bestudering van de beelden mag je zeggen misschien een kadootje en ook aanvoerder jeroen Veldmate zegt na de wedstrijd dat het geen strafschop was. Jeroen Veldmate ontfermt zich over de bal en schiet de bal onberispelijk via de onderkant van de lat binnen en zo staat het 0-1. Redouan el Yaakoubi mekkert dan nog door op de scheids want volgens hem was het geen strafschop en krijgt dan de gele kaart en daarna gaan de Kralingers wisselen en brengen Raphaël Eyongo en Couhaib Driouech voor Julian Baas en Reuven Niemeijer en bij FC Emmen komt de andere nieuweling Mart Lieder binnen de lijnen voor Reda Kharchouch en nog geen 2 minuten binnen de lijnen kan diezelfde Mart Lieder de voorsprong verdubbelen als invaller Couhaib Driouech de bal van links naar rechts breed wil spelen en daar zit een Emmer been tussen van Jassin Assehnoun en krijgt Mart Lieder de bal en gaat alleen op de keeper af en schiet de bal langs de keeper maar hij raakt de paal en in de rebound is het Ole Romey die de paal raakt. Dit was de kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar helaas lukt dat niet.

Marouan Azarkan krijgt dan ook nog een gele kaart na pittig doorgaan op een tegenstander.  Veel irritatie nu bij de Kralingers nu en Joshua Eijgenraam mag niet klagen dat hij geen geel ziet na een vreemde tackle op Ole Romey aan de zijlijn zowat. In de 87ste minuut gaan dan Arnaud Luzayadio en Peter van Ooijen naar de kant bij de Emmenaren en komen Azzeddine Toufiqui en Mitch Apau binnen de lijnen. Ook Thijs Dallinga mag niet mopperen dat scheids Martens een kaart voor hem op zak houdt na een smerige overtreding.  Er komen dan 4 minuten extra tijd bij. Gelukkig veranderd er voor FC Emmen niets aan de stand en zo blijft de ploeg voor de 5e wedstrijd op rijd in de competitie ongeslagen.