Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen wint van NAC Breda en stijgt naar plaats 2 in de KKD

De datum 20 mei 2021 zal vele FC Emmen supporters in het geheugen gegrift staan als die dag NAC Breda met penalty’s wint in Emmen en daardoor FC Emmen degradeert naar de KKD. Uiteraard zitten er bij de FC Emmen supporters wraakgevoelens naar de tegenstander uit Breda en vanmiddag kan het een beetje goed gemaakt worden als beide teams weer in het strijdperk treden. Om half 5 trappen beide ploegen af en FC Emmen trainer Dick Lukkien vind dit een mooie tijd want hij voetbalt het liefst op zaterdag of zondag. FC Emmen had de vorige week 7 coronabesmettingen en vandaag niet veel heeft de trainer weer meer keuze in het team.

Opstelling FC Emmen:

Michael Brouwer

Arnaud Luzayadio, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet

Jari Vlak, Oussama el Azouzzi

Rui Mendes, Peter van Ooijen, Jassin Assehnoun

Reda Kharchouch

Wissels: Kyan van Dorp, Indy Groothuizen, Mich Apau, Jeff Hardeveld, Leonel Miguel, Joel van Kaam, Teun Bijleveld, Lucas Bernadou, Azzedine Toufiqui, Ben Scholte, Kian Slor, Jeredy Hilterman

Opstelling NAC Breda:

Nick Olij

Moïse Adilehou, Dion Malone, Danny Bakker, Ruben Ligeon

Vieiri Kotzebue, Welat Cagro

Kai van Rooij, Boris van Schuppen, Sabir Agougil

Nouafal Bannis

Wissels: Roy Kortsmit, Michaël Maria, Ralf Seuntjens, Odysseus Velanas, Ayouba Kosiah, Jehtro Mashart, Yassine Azzagari, Pjotr Kestens, Luc Marijnissen, DJ Buffonge, Jarchinio Antonia

Allard Lindhout is door de KNVB naar De Oude Meerdijk gestuurd om dit duel te fluiten en om half 5 gaf hij de wedstrijd vrij.

De eerste kans in de wedstrijd is voor de thuisploeg als in de 3e minuut Reda Kharchouch in de 16 een schietkans krijgt maar zijn schot is veel te slap en een makkelijke prooi voor Nick Olij.

2 Minuten later moet Michael Brouwer optreden als Kai de Rooij de bal krijgt van Boris van Schuppen op een meter of 17 en Lorenzo Burnet zich laat verassen maar de Emmer goalie red bekwaam. Leuk begin van de wedstrijd zo met 2 kansen. In de 12e minuut een aanval van de gasten en wordt Nouafal Bannis aangespeeld aan de linkerkant van de 16 meter en hij kapt Arnaud Luzayadio uit en schiet in de korte hoek maar weer is Michael Brouwer paraat. Aanvallend laat NAC in het begin meer zien dan FC Emmen. Na een minuut of 20 neemt ook FC Emmen meer initiatief en voetbalt beter mee. Zo gaat in de 22este minuut Lorenzo Burnet aan de linkerkant opstomen en geeft een pass op Jassin Assehnoun alleen de bal is te hard want anders had Jassin vrij voor de keeper gestaan. Het is wel voorzichtigheid troef bij beide ploegen in aanvallend opzicht.

In de 32ste minuut een uittrap van Nick Olij waar Arnaud Luzayadio prima tussenzit en de bal kopt naar de rechterkant waar Reda Kharchouch de bal aanneemt en zijn man uitspeelt en bijna op de achterlijn de bal teruglegt op de inkomende Jari Vlak en die schiet de 1-0 binnen. Nog geen minuut later is het FC Emmen die weer in de aanval gaat en via via de bal komt bijPeter van Ooijen in de 16 en die haalt de bal om naar Reda Kharchouch en die staat met de rug naar de goal en met een schitterende omhaal tikt hij de bal over Mick Olij in de goal en zo staat het 2-0. Zo scoort FC Emmen in zeer korte tijd 2x. Daar blijft het bij in de eerste helft en zo gaan beide ploegen met die 2-0 stand rusten.

Bij NAC zien we dan 2 wissels en komen Ralf Seuntjens en Odysseus Velanas in de ploeg voor Boris van Schuppen en Vieiri Kotzebue.

De gasten uit Breda nemen direct het initiatief in de 2e helft en krijgen als snel via Danny Bakker een goede kopkans uit een corner maar hij kopt de bal via Muguel Araujo naast. Een grote kans was dit.

Na een minuut of 15 neemt de druk van NAC een beetje weg en komt ook FC Emmen weer aan voetballen toe.

In de 65ste minuut gaat Jeroen Veldmate in de fout als hij op de helft van NAC de bal verliest aan Nouafal Bannis en die stuurt Odysseus Velanas weg en die kan doorgaan op Michael Brouwer maar zijn schot komt recht op de Emmer goalie af en kan hij de situatie meester worden.

Direct daarna gaat Dick Lukkien wisselen en komen Lucas Bernadou en Teun Bijleveld voor Rui Mendes en Peter van Ooijen. Een paar minuten later weer een kans voor de gasten als een vrije trap de 16 wordt ingeslingerd en Ralf Seuntjens de bal met de borst breed legt op Nouafal Bannis en die kan schieten maar Jeroen Veldmate gooit zijn hele hebben en houwen voor de bal en blokt het schot.

Direct daarna komt bij NAC Jarchinio Antonia voor Ruben Ligeon, een aanvallende wissel dus van trainer Edwin de Graaf. Het lijkt erop dat ook FC Emmen moet wisselen want invaller Teun Bijleveld verstapt zich in een duel en moet het veld geblesseerd verlaten en komt Ben Scholte in de ploeg.

NAC Breda zet nog maar eens weer aan en gooit veel op de aanval en dring het FC Emmen terug. In de 78ste minuut moet Michael Brouwer weer handelend optreden op een schot van Kaj de Rooij en weer doet de Emmer goalie dat. Een minuut of 2 later is het weer NAC dat gevaarlijk wordt als Jarchinio Antonia de bal inspeelt op Kaj de Rooij en die tikt hem direct door op Odysseus Velanas en die wil de bal over Michael Brouwer chippen maar weer is Brouwer attent en pakt de bal. Speelt weer een prima wedstrijd de Emmer keeper. NAC gaat wederom wisselen en komt Ayouba Kosiah voor Nouafal Bannis.

In de 83ste minuut onderscheid wederom de Emmer goalie zich op een prima schot van Dion Malone. FC Emmen gaat dan nog 2x wisselen en gaan Lorenzo Burnet en Arnaud Luzayadio eruit en komen Mitch Apau en Jeff Hardeveld in de ploeg. Er is op dat moment maar één ploeg die voetbale en dat zijn de bezoekers uit Breda. FC Emmen is genoodzaakt om te verdedigen en in de 87ste minuut kopt Ralf Seuntjens de bal net over de Emmer goal. In de tegenaanval krijgt FC Emmen nog een kans op de 3e goal maar Jari Vlak legt de bal niet goed terug in de 16 meter na een mooie aanval over een paar schijven. Een paar minuten later kan Ben Scholte nog uithalen in de 16 meter maar zijn schot is te slap en makkelijk te keren door Nick Olij.

Er komen dan 5 minuten extra tijd bij en ook daar gebeurt niets meer in en zo stijgt FC Emmen door deze belangrijke overwinning naar plaats 2 in de stand van de KKD en staat het op een rechtstreekse promotieplaats.