FC Emmen wint van D.Z.O.H. MET 1-0.

We zijn de voorbereiding gestart met een 0-1 zege op bezoek bij DZOH. Op Sportpark Zwanenveld zorgde Remi van Ekeris voor de enige treffer.

Het was tien minuutjes wachten op het eerste gevaar tegen de amateurs uit de Rietlanden, die er vol op klapten. Jasin Assehnoun dribbelde vanaf links naar binnen en zocht de korte hoek, maar DZOH-doelman Nordin Middeljans redde. Kort daarna was ook Rui Mendes op aangeven van Assehnoun dichtbij, maar hij schoot over.

Tien minuten later kwamen de volgende kansen, ditmaal met een hoofdrol voor Ole Romeny. Eerst schoot hij na een mooie dribbel nog naast, daarna moest Middeljans opnieuw aan de bak.

Een kleine tien minuten voor rust pakte de doelman van de thuisploeg de hoofdrol. Mendes gaf vanaf rechts hard voor op Assehnoun, maar met een uitstekende reflex bracht Middeljans redding. In de rebound schoot Ben Scholte over. En nadat Maikel Kieftenbeld een minuut later de lat raakte, stuitte Mendes na terugkoppen van Assehnoun opnieuw op de keeper.

Toch de goal
Dick Lukkien stuurde na rust een vrijwel volledig nieuwe ploeg het veld in; alleen Kyan van Dorp, Assehnoun en Scholte bleven staan. Bij DZOH bleef alleen uitgerekend de keeper achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door Gerben Springer.

Na vijf minuten moest de nieuwe keeper voor het eerst vissen. Scholte pikte een bal over de verdediging goed op en legde terug, waardoor Remi van Ekeris kon binnentikken: 0-1.

Daarna werden kansen even schaars, tot een dik kwartier voor tijd. Jan Quispel was dichtbij een schot na goed wegdraaien bij zijn tegenstander, Teun Bijleveld schoot na een combinatie met Lorenzo Ebecilio over en Oussama El Azzouzi vond na een mooie solo de keeper op zijn weg. In de slotfase bleven grote kansen uit, al kreeg de thuisploeg nog wel twee corners in de slotminuten.

Aanstaande woensdag om 19.00 uur volgt de volgende oefenwedstrijd, dan gaat de ploeg van Lukkien op bezoek bij vv Drenthina. Aanstaande zaterdag om 10.30 uur staat de eerste open training op het programma. Je kunt het stadion in via ingang Zuid en het supportershome is geopend voor een hapje en een drankje.

DZOH – FC Emmen: 0-1
50. Van Ekeris 0-1

DZOH: Middeljans (46. Springer); J. Keen (55. Boughaleb), Sanafikha, Y. Keen, De Vries (55. Falke); B. Boer (55. Klingenberg (78. Aasman)), Westera, Zweerink, Aasman (55. F. Boer); Timmerman, Jansen (71. Bosman).

FC Emmen eerste helft: Van Dorp; Funke, Bijen, Veldmate, Hardeveld; Kieftenbeld, Bernadou; Mendes, Romeny, Assehnoun; Scholte.

FC Emmen tweede helft: Van Dorp; Luzayadio, Veendorp, Dirksen, Burnet; Vlak, El Azzouzi; Van Ekeris, Bijleveld, Assehnoun (60. Quispel); Scholte (60. Ebecilio).

Verslag: FC Emmen

Foto's: Lute Kiers, Sport en media Noord.

Foto's bij FC Emmen wint van D.Z.O.H. MET 1-0.