FC Emmen wint van concurrent Excelsior

Emmen - Excelsior

In een duel waarin de belangen voor beide ploegen enorm waren, hebben wij aan het langste eind getrokken. Directe concurrent Excelsior werd met 2-0 puntloos huiswaarts gestuurd.

Nadat Ben Haverkort op het veld afscheid had genomen van het Drenste publiek kon de wedstrijd beginnen. Met het publiek erachter begonnen we fanatiek aan de eerste helft, wat resulteerde in een snelle eerste mogelijkheid in de tweede minuut. Een prachtige aanval onder leiding van Mark Diemers eindigde voor de voeten van Mike Te Wierik, maar zijn uithaal van buiten de zestien ging over het doel. FC Emmen zocht vervolgens naar de ruimtes, maar het was Excelsior dat eruit kwam. Couhib Driouech wist zich langs onze verdediging vrij te spelen, maar Mickey van der Hart pareerde knap het schot. Nog binnen het eerste kwartier probeerde Jeremy Antonisse met een lastig zwabberschot het doel van de uitploeg onder vuur te nemen, waar doelman Stijn van Gassel de nodige moeite mee had.

Tegen het einde van de eerste helft kwam de wedstrijd los. Eerst maakten de Emmenaren bijna de openingstreffer na een mooie aanval via Lucas Bernadou, waarna Te Wierik hard en laag kon voorzetten. Helaas stond er niemand om de bal in het doel te werken. Vervolgens wist Excelsior er direct gevaarlijk uit te komen. Via Peer Koopmeiners kwam de bal vlak voor het doel bij Nikolas Agrafiotis, maar Van der Hart had een uitstekende reflex in huis. Daarna dacht de Drenste ploeg dan toch de 1-0 te gaan maken. Na een heerlijke aanval leek de bal via een lage voorzet van Te Wierik over de lijn te rollen, maar de bal werd net op tijd gekeerd.

Ole Romeny blijft maar scoren
Met de brilstand nog op het scorebord maakten de ploegen zich klaar voor een belangrijke tweede helft. De ploeg uit Kralingen kreeg zes minuten na rust een enorme gelegenheid op de 0-1, maar Van der Hart wist een aantal zwakke inzetten te keren. Na een uur spelen liet invaller Mohamed Bouchouari zich meteen gelden. De snelle rechtsback nam de bal op de volley, maar zijn poging ging via het hoofd van Richairo Živković over.

Nog geen drie minuten later was het dan eindelijk raak – en weer was het duo Romeny-Diemers daarvoor verantwoordelijk. Via een vrije trap vanaf de zijkant van Diemers kopte onze topscorer Romeny de bal naar de grond binnen. De thuisploeg had vervolgens helemaal de draad te pakken. Eerst kreeg Diemers een grote schietkans nadat hij de bal voor de voeten kreeg na een afgeslagen voorzet, maar de bal ging net over. Vervolgens kwamen de Emmenaren er rap uit en dat resulteerde gelijk in de tweede treffer. Živković kwam één op één met doelman Van Gassel, maar de keeper wist dit schot nog te redden. De rebound kwam daarna voor Romeny terecht en die prikte z’n tweede van de dag binnen!

Met de 2-0 voorsprong leek Rotterdamse ploeg het vertrouwen te zijn verloren en FC Emmen kon de wedstrijd zonder al te veel problemen uitspelen. Een cruciale driepunter voor de ploeg van Dick Lukkien in de strijd om lijfsbehoud. Volgende week zondag speelt FC Emmen weer thuis op De Oude Meerdijk. Ook dan komt er weer een ploeg uit Rotterdam op bezoek, namelijk Sparta.

FC Emmen – Excelsior: 2-0
63. Romeny 1-0
71. Romeny 2-0