FC Emmen wint oefenwedstrijd van FC Groningen

Op een warm en zonovergoten sportpark van de eerste klasser SVBO uit Barger Oosterveld speelden FC Emmen o21 en FC Groningen o21 een oefenwedstrijd tegen elkaar. FC Emmen kwam echt met hun o21 team en FC Groningen had ene paar jongens uit de o18 meegenomen en die hebben allemaal minuten gemaakt. Zo waren Mark Hoekstra, Roy Leicester, Jesse Tetteroo, Rowan Casier van de partij. Bij FC Emmen zo wie zo vier mensen die een achtergrond bij FC Groningen hebben. Teammanager Albert-Jan Brommer, doelman Owen van der Vklag, Verdediger Maurilio de Lannoy en trainer Theo ten Caat. Die laatste lied zich tijdens de wedstrijd goed horen en wat hij soms riep zullen we maar niet herhalen maar het ging heel ver. Blijkbaar hebben de spelers van FC Emmen dit nodig.

Het begon heel goed voor de thuisploeg want blijkbaar was FC Groningen nog niet wakker toen de wedstrijd begon want binnen tien minuten stond het al 3-0 door twee goals van Jasper Huyzer en eentje van Joey Roufs. Voor de rest bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en alleen het laatste kwartier kwam FC Groningen een beetje aan het voetballen.

De tweede helft was een minuut oud of David van der Werff ging alleen op de goalie van FC Emmen af en omspeelde hem en scoorde de 3-1. De tweede helft ging gelijk op en kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren maar gescoord werd er niet meer en zo bleef het bij een verdiende 3-1 winst voor FC Emmen.