FC Emmen wint oefenduel van SC Cambuur

Vanmiddag speelden FC Emmen en SC Cambuur een oefenwedstrijd tegen elkaar op de Oude Meerdijk in Emmen. De thuisploeg wist deze wedstrijd met 2-1 te winnen en Jassin Assehnoun maakte beide treffers, voor de gasten scoorde Michael Breij.

Het begin van de wedstrijd leverde geen grote kansen op maar na een minuut of 20 was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg als Mark Diemers de bal kan spelen op Richairo Živković maar die staat helaas net in buitenspelpositie en even later een kopbal van Ached el Messaoudi die net naast gaat en een vrije trap van Jeroen Veldmate zette SC Cambuur keeper Brett Minnema aan het werk. Na ca. 30 minuten was het wel raak als Jassin Assehnpoun de bal verovert van de keeper en de bal in het doel kan tikken, 1-0.

Kansen van Ole Romeny, Richairo Živković werden niet benut en Lucas Bernadou raakte nog de buitenkant van de paal. Zo bleef het 1-0 bij rust.

Vele wissels in het begin van de tweede helft aan de thuisploeg kant en het begin is weer voor FC Emmen als Ben Scholte de kans krijgt op aangeven van Azzeddine Toufiqui maar Brett Minnema kan redding brengen. De kansen zijn voor FC Emmen en als die niet scoren dan doet de tegenstander het vaak wel en dat was hier ook zo. Michael Breij schiet in de 64ste minuut de 1-1 binnen.

FC Emmen gaat dan weer op zoek naar de voorsprong en krijgt kansen via Jari Vlak en Ben Scholte worden niet benut maar in de 74ste minuut is het dan raak als Ban Scholte vanaf de linkerkant de bal laag voorgeeft en die wordt dan binnengeknald door Jassin Assehnoun, 2-1. Dat was tevens de eindstand van deze oefenpot.

FC Emmen eerste helft: Oelschlägel; Te Wierik, Heylen, Veldmate, Vos; El Messaoudi, Bernadou; Romeny, Diemers, Assehnoun; Živković.

FC Emmen tweede helft: Oelschlägel; Luzayadio, Heylen, Vos (75. De Lannoy), Dirksen; Vlak, Kongolo; Toufiqui, Scholte, Bouchouari; Assehnoun (75. Quaedvlieg).

SC Cambuur eerste helft: Minnema; Van Wermeskerken, Mac-Intosh, Bergsma, Sylla; Rienstra, Hoedemakers; Breij, Paulissen, Foor; Uldrikis.

SC Cambuur eerste helft: Minnema; Van Wermeskerken, Smand, Bergsma (82. Hettinga), Marsman (82. Zorgdrager); Rienstra, Jacobs; Breij, Paulissen (82. Van der Werff), Van der Veen; Uldrikis.